ניוקי, הידוע באיטליה כ"גנוצ'י", מהווה גרסה מיוחדת לפסטה שעשויה מתפוחי אדמה, קמח וסולת. הוויכוח על היותם סוג של פסטה או לא הופך לחסר משמעות כשטועמים את המטעמים הקטנים והנימוחים הללו עם רטבים נפלאים, כמו במתכון שלפניכם.
רכיבים לניוקי עם עגבניות:
אופן הכנת ניוקי עם עגבניות:
-
הכניסו את עגבניות השרי לסיר קטן והניחו אותו על להבה בינונית. בשלו את העגבניות במשך 10-15 דקות, הסירו את הסיר מהלהבה ומעכו אותן בעזרת מזלג.
-
חממו את התנור ל-220 מעלות ופזרו את הניוקי המוכן על תבנית אפייה.
-
פזרו מעל הניוקי על הבזיליקום הקצוץ, מעליו את הרוטב ומעל הרוטב את הגבינה. כסו בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך 10 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו ממנה את נייר האלומיניום והכניסו למשך 5 דקות נוספות. הוציאו בשנית מהתנור, הניחו בצד לצינון קל והגישו.