header

מתכון למצה בריי פיקנטי ממולא עם פלפלים

בתוך המצה בריי התמימה למראה הזו מסתתר עולם ומלואו של טעמים, הכוללים גבינת צ'דר, פלפלים מטוגנים ובצל. איש לא יצפה למנה שכזו במטבח שלכם, ואתם תפתיעו את כולם, כולל את עצמכם, עם המצה בריי המיוחדת הזו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון למצה בריי פיקנטי ממולא עם פלפלים מקור תמונה: kosher.com
רכיבים למצה בריי ממולא פלפלים:
שמן צמחי - 5 כפות (מחולקות)
גמבה ירוקה - ½ (חתוכה לרצועות קטנות או קצוצה)
גמבה אדומה - ½ (חתוכה לרצועות קטנות או קצוצה)
בצל קטן - 1 (קצוץ)
פלפל חלפיניו - ½ (ללא הזרעים, מרוסק)
מלח - ¾2 כפיות (מחולקות)
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - ¾1 כפיות (מחולקות)
מצות - 4
ביצים - 4 (טרופות)
פלפל שחור - ½ כפית
גבינת צ'דר - 1 כוס (מגורדת)
שמנת חמוצה - להגשה
אופן הכנת המצה בריי ממולא פלפלים:
  1. חממו 2 כפות שמן במחבת בינונית על אש בינונית.
  2. הוסיפו למחבת את הגמבה הירוקה והאדומה, הבצל, החלפיניו ו-¾ כפית מלח.
  3. טגנו למשך 5-6 דקות וערבבו לעיתים קרובות. הוסיפו שום ו-¼1 כפיות כמון, והמשיכו לטגן למשך 4-5 דקות נוספות, או עד שהפלפלים נעשים רכים.
  4. הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד.
  5. שברו את המצות לחתיכות קטנות בקערה גדולה, שפכו לתוכה מים רותחים וערבבו את הכל כדי שחתיכות המצה ייספגו את המים.
  6. סננו את הנוזלים מתוך הקערה עם המצה והוסיפו את הביצים הטרופות, 2 כפיות המלח הנותרות, חצי כפית הכמון שנשאר בצד ופלפל שחור. ערבבו היטב עד שכל החומרים משתלבים יחדיו.
  7. חממו 3 כפות שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, עד שהשמן נהיה רותח.
  8. הוסיפו רבע מתערובת המצה בריי ושטחו אותה עד שתתקבל שכבה בגובה אחיד על המחבת.
  9. מרחו על השכבה הזו חצי מתערובת הפלפלים, ופזרו מעליה חצי כוס צ'דר.
  10. כסו את השכבה הזו עם רבע נוסף מתערובת המצות, וצרו שוב שכבה בעלת גובה אחיד.
  11. הפחיתו את עוצמת הלהבה לבינונית וטגנו את המצה בריי למשך 5-6 דקות.
  12. השתמשו במרית כדי להרים בעדינות את המצה בריי. אם החלק התחתון שחום ומגובש, זה הזמן להפוך.
  13. החליקו את המצה בריי בעדינות לצלחת, והפכו אותה בחזרה לתוך המחבת.
  14. המשיכו לטגן על הצד השני למשך 4-5 דקות, ולאחר מכן בדקו שוב האם התחתית שחומה ומגובשת.
  15. הסירו את המחבת מהאש והעבירו את המצה בריי לצלחת הגשה.
  16. חזרו על התהליך עם שאר המצרכים שנותרו לכם – הסיבה לחלוקה היא מכיוון שקל הרבה יותר להפוך את המצה בריי כשהיא בגודל הזה.
  17. הגישו עם שמנת חמוצה.
מקור: יערה קופמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.