בתוך המצה בריי התמימה למראה הזו מסתתר עולם ומלואו של טעמים, הכוללים גבינת צ'דר, פלפלים מטוגנים ובצל. איש לא יצפה למנה שכזו במטבח שלכם, ואתם תפתיעו את כולם, כולל את עצמכם, עם המצה בריי המיוחדת הזו.
מקור תמונה:
kosher.com
רכיבים למצה בריי ממולא פלפלים:
אופן הכנת המצה בריי ממולא פלפלים:
-
חממו 2 כפות שמן במחבת בינונית על אש בינונית.
-
הוסיפו למחבת את הגמבה הירוקה והאדומה, הבצל, החלפיניו ו-¾ כפית מלח.
-
טגנו למשך 5-6 דקות וערבבו לעיתים קרובות. הוסיפו שום ו-¼1 כפיות כמון, והמשיכו לטגן למשך 4-5 דקות נוספות, או עד שהפלפלים נעשים רכים.
-
הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד.
-
שברו את המצות לחתיכות קטנות בקערה גדולה, שפכו לתוכה מים רותחים וערבבו את הכל כדי שחתיכות המצה ייספגו את המים.
-
סננו את הנוזלים מתוך הקערה עם המצה והוסיפו את הביצים הטרופות, 2 כפיות המלח הנותרות, חצי כפית הכמון שנשאר בצד ופלפל שחור. ערבבו היטב עד שכל החומרים משתלבים יחדיו.
-
חממו 3 כפות שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, עד שהשמן נהיה רותח.
-
הוסיפו רבע מתערובת המצה בריי ושטחו אותה עד שתתקבל שכבה בגובה אחיד על המחבת.
-
מרחו על השכבה הזו חצי מתערובת הפלפלים, ופזרו מעליה חצי כוס צ'דר.
-
כסו את השכבה הזו עם רבע נוסף מתערובת המצות, וצרו שוב שכבה בעלת גובה אחיד.
-
הפחיתו את עוצמת הלהבה לבינונית וטגנו את המצה בריי למשך 5-6 דקות.
-
השתמשו במרית כדי להרים בעדינות את המצה בריי. אם החלק התחתון שחום ומגובש, זה הזמן להפוך.
-
החליקו את המצה בריי בעדינות לצלחת, והפכו אותה בחזרה לתוך המחבת.
-
המשיכו לטגן על הצד השני למשך 4-5 דקות, ולאחר מכן בדקו שוב האם התחתית שחומה ומגובשת.
-
הסירו את המחבת מהאש והעבירו את המצה בריי לצלחת הגשה.
-
חזרו על התהליך עם שאר המצרכים שנותרו לכם – הסיבה לחלוקה היא מכיוון שקל הרבה יותר להפוך את המצה בריי כשהיא בגודל הזה.
-
הגישו עם שמנת חמוצה.
מקור: יערה קופמן