אתם עומדים ללמוד איך להפוך את מנת המצה בריי הקלאסית של פסח לאחד המאכלים האהובים על כולם בשאר ימי השנה – פיצה! אמנם זה לא יהיה בדיוק כמו הפיצה הרגילה כי הרי מדובר במאכל כשר לפסח - אך אנחנו מבטיחים לכם שהטעם לא יאכזב אתכם, ובמיוחד לא את הילדים שלכם!
אופן הכנת הפיצה בריי:
-
הניחו את המצות בכלי עם מים, והשרו אותן למשך 30 שניות.
-
הוציאו את המצות מהמים, נערו אותן כדי להסיר כמה שיותר נוזלים, ושברו אותן לחתיכות בגודל של כ-2.5 ס"מ.
-
המיסו חמאה במחבת על להבה בינונית והוסיפו את חתיכות המצה. תנו להן להיטגן למשך מספר דקות, ובזמן זה טרפו את הביצים. הוסיפו לביצים קמצוץ מלח ופלפל ושפכו אותן על המצות.
-
ערבבו את התערובת במחבת עד שהביצים מתבשלות כמעט לחלוטין, ושטחו את הכל עם מרית.
-
החליקו את המצה בריי לצלחת והעבירו אותה למחבת על צדה ההפוך, כך שהחלק שהיה עליון קודם לכן יהיה כעת התחתון.
-
מרחו רוטב עגבניות לפיצה על המצה בריי, פזרו מעליה גבינה, כסו את המחבת עם מכסה וטגנו עד שהגבינה נמסה.
מקור: הודיה נעמי