מחפשים מתכון קליל ופשוט לארוחת צהריים זריזה וטעימה בפסח? הכירו את מתכון המצה בריי פטריות ובצל, שיצדיק את עצמו כחלק מאוסף המתכונים האהובים עליכם בחג. הטעם והמרקם המושלמים יגרמו לכם לרצות לאכול את המנה הזו גם בשאר השנה!
רכיבים למצה בריי פטריות ובצל:
אופן הכנת המצה בריי פטריות ובצל:
-
הניחו את המצות בכלי עם מים, והשרו אותן למשך 30 שניות.
-
הוציאו את המצות מהמים, נערו אותן כדי להסיר כמה שיותר נוזלים ושברו אותן לחתיכות בגודל כ-2.5 ס"מ.
-
המיסו את החמאה במחבת על חום בינוני, הוסיפו את הבצל והפטריות וטגנו עד שהם משחימים.
-
שברו את המצות לחתיכות והוסיפו למחבת, טגנו למשך דקה.
-
טרפו ביצים יחד עם חלב, מלח ופלפל, והוסיפו את התערובת למחבת.
-
ערבבו את הכל במחבת בעזרת מרית וטגנו עד שהביצים מבושלות היטב ואינן נוזליות.
-
כדי לשדרג את המנה, הגישו לצד שמנת חמוצה ועם חתיכות בצל ירוק מעל.
מקור: יעל שולמן