מתכון למצה בריי קלאסי, כל כך טעים שתרצו להשתמש בו כל השנה, ולא רק בפסח...
אופן הכנת המצה-בריי:
-
שיברו את המצות לריבועים גסים, והכניסו לקערה בינונית, הוסיפו מים רותחים עד כדי כיסוי המצות.
-
השרו את המצות עד לספיגה מלאה (כ- 2-3 דקות).
-
סננו, וסחטו היטב עם הידיים כדי להסיר את עודפי המים.
-
טרפו ביצים בקערה בינונית, הוסיפו מלח ואגוז מוסקט.
-
ערבבו את בלילת הביצים עם המצות.
-
חממו מחבת טפלון עם כף חמאה על אש בינונית, ושפכו את הבלילה.
-
טגנו עד להשחמת התחתית כ- 4-6 דקות, העבירו בעדינות את המצה-בריי לצלחת.
-
הוסיפו את כף החמאה השניה למחבת וטגנו את צידהּ השני של המצה-בריי עד להזהבה כ- 4-6 דקות.
מגישים חם!
מקור: מרים ט.