ענבל מבלוג האפייה "פיית העוגיות" שידרגה את צורתו של הקינוח הקלאסי - קרם התותים, לפירמידות של שוקולד לבן, כך שישתלב נהדר עם סיפור יציאת מצרים. אם אתם לחוצים בזמן לקראת ערב החג, תוכלו להכין קינוח נפלא ומרשים זה בקלות, תוך חצי שעה. את המתכון ניתן להכין בגרסה חלבית וגם פרווה, לפי המרכיבים המצויינים בהמשך.
למתכונים נוספים מהבלוג "פיית העוגיות"
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
המיסו את השוקולד הלבן לנוזל חלק במיקרוגל או בסיר בישול כאשר מתחתיו סיר גדול נוסף ובו מים רותחים
-
חלקו את השוקולד המומס בין השקעים שבתבניות, ומרחו אותם בצורה שווה על דפנות כל שקע בעזרת מרית או כפית.
-
וודאו כי הדפנות בכל שקע אינן דקות מדי על מנת שלא יסדקו, ואינן עבות מדי כדי שיהיו נוחות לאכילה.
-
העבירו את תבניות השוקולד להקפאה.
אופן הכנת הקרם תות:
-
שימו במעבד מזון 250 גר' תותים יחד עם הסוכר וליקר התפוזים או הברנדי, ועבדו אותם למחית חלקה ויפה.
-
המיסו את הג'לטין עם ¼ כוס החלב או המים, הניחו לתערובת להצטנן לטמפ' החדר, כ-2 עד 3 דקות וערבבו אותה לתוך מחית התותים.
-
הקציפו את השמנת עד שתתקבל קצפת יציבה, וקפלו אליה בהדרגה את מחית התות ליצירת תערובת חלקה.
-
הוציאו את תבניות הסיליקון המצופות בשוקולד לבן מהמקפיא.
-
הקציפו את השמנת עד שתתקבל קצפת יציבה, וקפלו אליה בהדרגה את מחית התות ליצירת תערובת חלקה.
-
מלאו את שקעי הפירמידות בקרם התות, כסו ברדיד אלומיניום והעבירו לקירור.
אופן הכנת הבסיס:
-
עבדו במעבד מזון את העוגיות לפסח והסוכר עד שיהפכו לפירורים.
-
המיסו את החמאה, הוסיפו אותה פנימה, וערבבו לקבלת פירורים לחים.
-
שטחו את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית גדולה של תנור, ואפו בחום של 180 מעלות במשך כרבע שעה עד להשחמה קלה.
-
בתום האפייה, המתינו מספר דקות לצינון הבסיס ופרסו אותו לריבועים בגודל שיהיה תואם לתחתית הפירמידה. שמרו בקופסא אטומה.
-
הניחו בכל צלחת תחתית עוגיות, שחררו פירמידת שוקולד מתבנית הסיליקון והניחו מעל הבסיס.
-
כדאי לקשט בתותים טריים.
מקור: "פיית העוגיות"