אכילת מצה יכולה להיות מייבשת ומשעממת, בעזרת המתכון הבא תוכלו להפוך אותה לחוויה מהנה.
אופן הכנת העוגת מצות:
-
הכניסו לסיר קטן את קוביות השוקולד, קקאו, סוכר ומים.
בשלו על אש קטנה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
הסירו מהאש, הוסיפו את החמאה וביחשו עד להטמעת החמאה בשוקולד בצורה אחידה וחלקה.
-
קררו מעט עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי אלא משחתי מעט.
-
בינתיים צקו יין על כל מצה משני צידיה, ודאו שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.
-
באמצעות מרית מרחו מתערובת השוקולד על צד אחד של כל מצה.
טיפ השף:
אם תשאר לכם עוגה, תוכלו לרסק את השאריות, להוסיף להן מעט שוקולד, קוקוס, אגוזי מלך וקצת מים או יין ולהכין כדורי שוקולד.
מקור: שרה ר.