העובדה שפסח הגיע אינה אומרת שצריך לוותר על קינוחים מתוקים וטעימים... המתכון העשיר הבא מוכיח שאפשר להכין דברי מתיקה גם בלי קמח, והוא אפילו נטול גלוטן! כל בני המשפחה ייהנו לאכול מהעוגה הנפלאה הזו שתוכלו להכין לערב החג, או בימים לאחריו, והיא תאפשר לכם לסיים ארוחות בצורה טעימה מאין כמוה.
למתכונים נוספים מאתר המתכונים של "בא-במייל"
מקור תמונה:
Sarah R
רכיבים לעוגת שוקולד-קוקוס:
אופן הכנת העוגת שוקולד-קוקוס:
-
חממו תנור ל-165 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה קלות. (או שתי תבניות אינגליש קייק)
-
בקערה בינונית, הקציפו יחד סוכר וחמאה לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו לקערה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם והקציפו עם החמאה והסוכר.
מקור תמונה:
Annie Mole
-
הוסיפו לתערובת את האגוזים, שבבי השוקולד והליקר. ערבבו היטב ומזגו את הבלילה לתוך התבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה יצא נקי אך לא יבש מדי. הוציאו את העוגה מהתנור, צננו מעט ופזרו מעל שבבי קוקוס/אבקת סוכר לעיטור.
טיפ השף:
לתוספת טעימה ומרשימה: ניתן להקציף שמנת צמחית או שמנת מתוקה לקצף אוורירי ולמרוח על העוגה.
מקור: מוטי רז