בובל'ה הוא זכרון חג שחקוק היטב בליבי, אז הייתי עומדת במטבח של סבתא מינה ומקציפה חלבון בצלחת רחבה עם מזלג. מתכון פולני שסבתא העבירה לנו מאמא שלה, כזה שבטח הולך דורות אחורה. אפילו חמותי זוכרת את המאכל הזה מילדותה ובשם הזה, כך שישנן הוכחות לקיומו ביקום. לשמחתי, הילדים שלי אוהבים את זה נורא וכך משתמר לו המנהג של הכנת בובל'ה בחג הפסח! חשבו על זה כעל פנקייק פסחי.
למתכונים נוספים מהבלוג "ביסים"
מקור תמונה:
bissim
אופן הכנת הבובל'ה:
-
הפרידו בין החלבון והחלמון של הביצה בשתי קערות נפרדות.
-
הקציפו את החלבון ותוך כדי הוסיפו את כפית הסוכר. המשיכו להקציף עד שיתקבל קצף יציב ויפה.
-
קפלו בעדינות את חלמון הביצה ואת קמח המצה לתוך הקצף בעזרת מטרפה.
-
העבירו את הבלילה למחבת משומנת קלות ובשלו אותה על להבה בינונית, עד שהצד התחתון יזהיב. הפכו את הבלילה ובשלו אותה למשך כדקה כך שגם הצד השני יזהיב.
-
פזרו מעל סוכר והגישו חם.
מקור: הילה פרנקל