header

מתכון לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי

מרק עדשים שכזה טרם טעמתם! הוא פופולרי מאוד בקרב קהילות בדואיות בצפון ירדן ומוגש שם בעיקר בימי החורף הקרים – אך אצלנו גם בקיץ, תחת המזגן המקרר, אפשר להכין ולאכול אותו בכיף. קוראים לו "אל-ראשוף" והוא כולל שלל פינוקים כגון בצל מקורמל, חמאה מזוקקת ושמן זית; לשם הכנת המרק הזה, משתמשים במקור בנוזלי אבן יוגורט - המכונה גם ג'מיד - אך מכיוון שהרכיב הזה לא נפוץ כאן בארץ, ניתן להשתמש ביוגורט רגיל. רק כשתכינו את האל-ראשוף ותטעמו ממנו תבינו את עומק הטעמים הנפלא שהוא מציע...

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי מקור תמונה: i love arabic food
רכיבים לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי:
עדשים אדומות - 2 כוסות (שטופות ומיובשות)
אורז - ⅓ כוס (שטוף ומיובש)
בצלים - 2 (אחד קצוץ, אחד פרוס דק)
שמן זית - ¼ כוס (ועוד קצת להגשה)
יוגורט - 4 כוסות (בטעם טבעי)
מלח - לפי הטעם
קורנפלור - 1 כף
אופן הכנת האל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי:
  1. הניחו את העדשים בסיר עמוק, הוסיפו מים קרים עד לכיסוי וחממו על להבה גבוהה עד לרתיחה.
  2. הוסיפו את האורז ואת הבצל הקצוץ וחממו על להבה בינונית עד שהם מתרככים.
  3. בסיר נוסף חממו את היוגורט על להבה בינונית וערבבו עד לרתיחה. אחרי הרתיחה הוסיפו את היוגורט לעדשים שבסיר השני, ובשלו את הכל על להבה נמוכה עד להסמכה; הוסיפו כף קורנפלור למרק וערבבו היטב. שימו לב כי תוכלו לכוונן את הסמיכות של המרק על ידי הוספת מים רותחים לפי הצורך.
  4. ערבבו, טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. הכניסו למחבת את שמן הזית, החמאה המזוקקת ואת פרוסות הבצל הפרוס. טגנו עד להזהבת פרוסות הבצל, ואז הוציאו אותן מהמחבת ויבשו אותן.
  6. חלקו את מרק העדשים לקערות הגשה, זלפו מעט שמן זית וחמאה מזוקקת לכל קערה, חלקו ביניהן את פרוסות הבצל המטוגן והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.