בימי הקיץ החמים, נהוג באזור הבלקן להגיש מנת מרק קר נפלאה בשם טרטור, שמבוססת בדרך כלל על יוגורט, מלפפונים, שום ועשבי תיבול. גם כאן בישראל יש לא מעט אנשים שנהנים מהקרירות והטעם של המרק הזה כאשר הטמפרטורות עולות, בעיקר בקרב משפחות שהגיעו לארץ מבולגריה. בעזרת המתכון להכנת הטרטור הקלאסי שלפניכם תוכלו גם אתם ליהנות מהחוויה הזאת, ולשדרג את תפריט הקיץ שלכם במנה מנצחת ממטבח עם טעמים נהדרים.
מקור תמונה:
food52.com
רכיבים למרק יוגורט ומלפפון:
אופן הכנת המרק יוגורט ומלפפון:
-
כתשו את השום יחד עם המלח בעלי ומכתש או כלי דומה.
-
הכניסו את רוב אגוזי המלך למעבד מזון (השאירו כמה לקישוט) יחד עם השום והמלח, והפעילו על פולסים קצרים תוך כדי הוספת הלחם עד לקבלת טחינה דקה ואחידה.
-
העבירו את התערובת ממעבד המזון לקערה גדולה, הוסיפו כמה כפות משמן הזית והשאירו קצת לקישוט. הכניסו גם את היוגורט וערבלו בעזרת מטרפה.
-
הוסיפו את המלפפונים המגוררים יחד עם מיץ הלימון, ערבבו, טעמו כדי לתקן תיבול והכניסו לקירור במקרר למשך שעה - שעתיים.
-
לאחר הקירור, הוסיפו מים קרים וערבבו את המרק בעדינות עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
העבירו לכלי הגשה, קשטו בשמיר, שמן זית ואגוזי מלך והגישו לשולחן.