יש לנו רק דבר רע אחד להגיד על המרק הקיצי הזה, והוא שלוקח יותר מדי זמן להכין אותו עד שניתן ליהנות מטעמו הנהדר... מדובר על מנה מפתיעה שמשלבת טעמי פירות קיץ אהובים, בראשם האפרסק, עם חומץ בלסמי עשיר וגבינת עיזים שנעטפת במתקתקות נהדרת. כדי ליהנות מהמרק הקר הנהדר הזה לא צריך לעבוד קשה והמתכון קל לביצוע, פשוט יש צורך בהמתנה של לילה כדי לתת לטעמי הפירות להתחזק. החדשות הטובות הן שבסופו של דבר תקבלו מנה נהדרת לארוחות ערב קיציות עם משפחה או חברים, שאנשים ידבר עליה במשך הרבה מאוד זמן!
רכיבים למרק אפרסק וגבינת עיזים:
אופן הכנת המרק אפרסק וגבינת עיזים:
-
ערבבו בקערה גדולה את האפרסק, המלפפון, הגמבה והמשמש המיובש יחד עם דבש, גבינת עיזים, חומץ בלסמי ו-2 כפות שמן זית.
-
הוסיפו בערך כפית וחצי של מלח ואת שן השום, וערבבו קלות.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך לילה.
-
לאחר הקירור הוציאו את השום מהקערה, העבירו את תכולתה לבלנדר או מעבד מזון והפעילו אותם בהדרגתיות עד לקבלת מרקם דמוי פירה.
-
הוסיפו לתערובת בערך רבע כוס מים בהדרגה עד לקבלת מרקם קרמי חלק ואחיד, והמשיכו להוסיף עד לקבלת רמת הסמיכות הרצויה למרק. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
הכניסו את המרק לקירור למשך שעה - שעתיים ואכלו בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המרק עם קרוטוני בגט או לחם כפרי.