חזרתם הביתה מיום עבודה ארוך, קר בחוץ וכל מה שבא לכם לעשות זה לשתות מעט מרק חם מקערה. בדיוק בשביל רגעים כאלו החלטנו לפנק אתכם עם מתכון נהדר, קליל ובעיקר טעים, של מרק חורפי עם אורז, פלפל, בשר ובקיצור – כל טוב! תוך 20 דקות של הכנה, שברובן תוכלו להתחמם ליד המחבת, תזכו בכל האושר הזה. נסו את המרק הזה עם כל המשפחה, ושיהיה לכם חורף נעים!
רכיבים למרק עם אורז, פלפלים ובשר:
עגבניות - 1 קופסת שימורים של 400 גרם, או עגבניות טריות באותו משקל - 4 בינוניות
אופן הכנת המרק עם אורז, פלפלים ובשר:
-
חממו שמן זית בסיר בינוני מעל אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו בשר בקר וטגנו עד להשחמה למשך 5-6 דקות, בעודכם מפרקים אותו לחתיכות קטנות עם מרית.
-
הוסיפו בצלים לסיר ובשלו למשך 4-5 דקות נוספות או עד שהם יתרככו.
-
הוסיפו שום ובשלו למשך כחצי דקה, ולאחר מכן תבלו את התערובת עם מלח ופלפל, לפי הטעם.
-
הוסיפו פלפלים לסיר ובשלו למשך 2-3 דקות.
-
הוסיפו לתערובת עגבניות, רוטב עגבניות, ציר בקר ואורגנו, והביאו אותה לכדי רתיחה.
-
בשלו למשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים יתרככו.
-
הוסיפו אורז, הוסיפו מלח ופלפל עד לקבלת הטעם הרצוי ובחשו את המרק.
-
בזקו פטרוזיליה מעל והגישו לשולחן עם חיוך.