אין דבר ממכר יותר ממאפים העשויים מבצק עלים - בעיקר בזכות הפריכות הנהדרת שהוא מעניק לנו בכל ביס. הפעם החלטנו להפתיע אתכם עם מאפה בצק עלים מסוגנן, שבתוכו מילוי מפתיע במיוחד. אז הוציאו מחברות ועטים וכתבו את המתכון הנהדר שלנו לצמה מבצק עלים במילוי בננה ושוקולד אגוזי לוז.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים למתכון לצמת בצק עלים במילוי בננה ושוקולד:
אופן הכנת המתכון לצמת בצק עלים במילוי בננה ושוקולד:
-
פרשו את דף בצק העלים על משטח ישר ומרחו בשליש האמצעי שלו (לאורך) את ממרח השוקולד ואגוזי הלוז.
-
על גבי השוקולד הניחו את פרוסות הבננה בצורת מניפה, השתדלו לא לחרוג מגבולות הממרח.
-
חממו את התנור ל-220 מעלות.
-
חתכו משולש קטן מהקצה העליון של החלק העליון של הבצק (1) ובצעו חתכים אלכסוניים באורך של כ-½2 ס"מ לכל אורכו (2). חזרו על כך גם בצד השני של הבצק.
מקור תמונה:
Youtube
-
קפלו את החלק העליון של הבצק על המילוי, כך שיכסה את מניפת הבננות הראשונה. לאחר מכן, קפלו לסירוגין את רצועות הבצק שמימין ומשמאל, בצורה של קליעת צמה.
מקור תמונה:
Youtube
-
חתכו את הבצק העודף (אם יש) והדקו את החלק האחרון שלו על מניפת הבננה האחרונה.
-
הברישו את הצמה עם הביצה הטרופה, העבירו אותה אל תבנית המרופדת בנייר אפייה ואפו במשך כ-15 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב.
-
הוציאו את המאפה, אפשרו לו להתקרר במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה. חתכו פרוסה, העבירו לצלחת - והתענגו בתאבון!