המתכון הבא משלב בין בייגלה מלוח ומוכן מצד אחד, לבין קרמל מתוק, ביתי ועשיר מצד שני. בין שוקולד מומס ונימוח, לתפוחי גרני סמית' פריכים וחמצמצים. מכל החגיגה הזאת מתקבל ממתק או קינוח נהדר שקל להכין אם מוכנים להתנסות בשיטות בישול כמו בן מארי להמסת שוקולד או להתאזר בסבלנות הרצוייה עבור הקרמל הביתי. אחרי שתעשו זאת בפעם הראשונה לבטח תופתעו מאוד מהתוצאות, ולא יעבור הרבה זמן עד שתתחילו לחשוב שוב על הכנת הפינוק המתוק הזה!
רכיבים לבסיס שוקולד ובייגלה:
אופן הכנת קרמל ביתי:
-
העבירו את הסוכר והמים לסיר קטן-בינוני, ערבבו אותם ובשלו על להבה בינונית-גבוהה למשך 13-15 דקות או עד שהנוזל מקבל גוון ענבר. אל תערבבו את הקרמל בזמן הזה.
-
אחרי שחלף הזמן הנחוץ, כבו את הלהבה מתחת לסיר והוסיפו לתוכו את השמנת המתוקה. ערבבו בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה, הוסיפו את החמאה והמלח וערבבו שוב.
-
הניחו את הקרמל בצד להתקררות למשך לפחות שעה.
אופן הכנת בסיס שוקולד ובייגלה:
-
אחרי שהקרמל התקרר אפשר להתחיל להכין את בסיס השוקולד והבייגלה. תחילה רפדו תבנית אפייה עם שוליים מוגבהים בגודל 22*23 בנייר אפייה ומלאו סיר נמוך במים עד לגובה של כ-3 ס"מ.
-
חממו את הסיר והביאו את המים למצב טרום רתיחה. בשלב זה יש לקחת קערת זכוכית עמידה לחום, להניח על פתח הסיר על המים הרותחים ולהכניס לתוכה את השוקולד. הקפידו לבדוק שתחתית הקערה לא נוגעת במים החמים.
-
חממו וערבבו את השוקולד עד שהוא נמס והופך לנוזל חלק - כ-2 דקות, ואז כבו את האש. אחרי שהשוקולד מתקרר קלות, העבירו כחצי כוס (120 מ"ל) לשקית זילוף והניחו בצד.
-
שפכו את שאר השוקולד מהסיר על התבנית המרופדת ושטחו אותו באופן אחיד. פזרו את הבייגלה על השוקולד ולחצו כל חתיכה קלות פנימה.
-
שפכו מעל הבייגלה בערך כוס (240 מ"ל) מהקרמל הביתי שהכנתם באופן שווה ומרחו גם אותו קלות כדי שיכסה את כל שטח השוקולד. את הקרמל העודף ניתן להעביר לכלי אחסון סטרילי שניתן לאטום, ולאחסן במקרר למשך 3 שבועות.
-
פזרו באופן שווה מעל הקרמל את קוביות תפוחי העץ וכעת קחו את שקית הזילוף עם השוקולד, חיתכו את הפינה שלה אם יש צורך וזלפו קווי שתי וערב על הממתק שבתבנית.
-
הכניסו את התבנית למקרר למשך שעתיים לפחות, וכעת ניתן לשבור או לחתוך את הקינוח העשיר הזה ולהגיש. מומלץ לאכול אחרי לא יותר מ-24 שעות, אחרת הבייגלה מאבד מפריכותו.