האורחים צפויים להגיע ואתם רוצים לכבד אותם בחטיף טעים שיוכל להשתלב בערב גבינות ויין? טופי הענבים הוא הבחירה שלכם! 5 דקות הכנה יאפשרו לכם ליצור מנה שנראית מרשימה במיוחד, אשר איש לא יוכל לעמוד בפניה
מקור תמונה:
taste
אופן הכנת הטופי ענבים:
-
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובאמצעות מספריים חותכים את אשכול הענבים לקבוצות קטנות של 2-4 ענבים.
-
מערבבים סוכר ומים בסיר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את עצמת החום לבינונית ומרתיחים את הסוכר בזהירות וללא ערבוב, בין 12-15 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד עד שהבועות שנוצרו ייעלמו
-
באמצעות מלקחיים אוחזים בכל פעם באשכול ענבים אחד, וטובלים אותו בתוך תערובת הטופי.
-
לאחר מכן מחזירים אל התבנית, ומניחים בצד למשך כ-10 דקות.
-
מסדרים בצלחת ההגשה את טופי הענבים יחד עם גבינות וקרקרים, ואתם מוכנים להתחיל את הערב!
מקור: דליה.כ