כמעט שאין אדם שלא אוהב את טעמו הקרמלי ואת מרקמו הנימוח של הטופי. בעבר היו משתמשים במכונות שמשכו את הטופי במשך שעות ארוכות, אך כיום תוכלו לקצר תהליכים ולהכין סוכריות טופי ביתיות שלא דורשות שעות של הכנה.
מקור תמונה:
Stratford490
אופן הכנת הסוכריית טופי:
-
רפדו את תבנית העוגה בנייר אפייה ושמנו אותה בכל צדדיה.
-
שימו את החמאה בסיר גדול וכבד והמיסו אותה.
-
כשהחמאה נמסה, הוסיפו את יתר הרכיבים.
-
הביאו את התערובת לרתיחה על אש בינונית–גבוהה תוך בחישה מתמדת (אל תפסיקו לבחוש, שכן התערובת נדבקת לסיר בקלות).
-
כשמרקם התערובת אחיד, מיזגו אותה לתוך התבנית במהירות.
-
לאחר שהתערובת תתמצק בתוך התבנית, הוציאו אותה על ידי משיכת נייר האפייה וחתכו קוביות טופי בגודל שתרצו.
טיפ השף:
אם ברצונכם לקבל טופי שהוא רך יותר במרקמו, עקבו אחד ההוראות שלמעלה אך בשלו את התערובת פחות זמן.