קרם אנגלז הוא מתכון בסיסי המשמש להכנת מנות קינוח רבות, ביניהן גלידות, קרם ברולה, בוואריה ועוד מתכוני מתוקים צרפתיים אחרים. הקרם הנהדר הזה יכול להיות מוגש כרוטב וניל על מנות פרי כמו תותים וכדומה, או לשמש כרפרפת מתוקה ועדינה ולעוד מגוון רחב של מנות קינוח שונות.
מקור תמונה:
monpetitfour
אופן הכנת הקרם אנגלז:
-
בסיר קטן חממו את החלב על אש נמוכה רק עד שיעלו ממנו מעט אדים. לא להביא לרתיחה.
-
הקציפו בקערה בינונית את החלמונים עם הסוכר והוסיפו את הווניל.
-
כאשר החלב חם, החלו לצקת אותו על תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד ולאחר מכן העבירו את הבלילה שנוצרה חזרה אל הסיר.
-
החזירו את הסיר אל הכיריים, בשלו מעל להבה נמוכה וערבבו עם כף עץ כל זמן הבישול עד לקבלת קרם מעט סמיך ודביק.
-
כאשר הקרם מוכן, הסירו את הסיר מהאש וסננו את תכולתו דרך מסננת אל כלי נקי ויבש, על מנת שתוכלו להבטיח שהקרם חלק וללא גושים.
-
ניתן להגיש חם או קר או להשתמש במתכונים הדורשים שימוש בקרם אנגלז כמו גלידות, קרם ברולה ועוד.