אחד המתכונים הבסיסיים הקיימים בעולם הקונדיטוריה, ונחשב כ"קרם של האופים", הוא לא אחר מאשר קרם פטיסייר. המתכון הבא פשוט מיסודו ומכיל בין 6-7 רכיבים בלבד, אך הטעם המופלא שלו הוא לגמרי פאר היצירה הקולינרית. הכירו את הקרם שיהפוך לאחד המילויים או בסיס לקציפות המבוקשים ביותר בקינוחים המחודשים שלכם.
מקור תמונה:
thekitchn
אופן הכנת הקרם פטיסייר:
-
צקו את החלב אל סיר בינוני והוסיפו לתוכו את מקל הווניל.
-
הניחו את הסיר מעל ללהבה בינונית-גבוהה וחממו את החלב, אך אל תביאו אותו לידי רתיחה.
-
בינתיים כשהחלב מתחמם, הקציפו חלמונים עם סוכר והוסיפו את הקורנפלור והמלח עד שמתקבלת תערובת דביקה.
-
כאשר החלב התחמם, הוציאו את מקל הווניל ובעזרת סכין חדה חצו אותו לאורכו.
-
אחזו קצה של חצי מקל וניל ובעזרת גב הסכין הוציאו את תכולת גרגירי הווניל מהמקל בתנועת גירוד מקצה אחד אל עבר הקצה השני. עשו כך גם עם החצי השני.
-
הוסיפו את הגרגירים השחורים הדביקים אל החלב החם, ערבבו מעט והחלו ליצוק חלב אל תוך קערת החלמונים תוך ערבוב מתמיד.
-
לאחר שסיימתם להעביר את החלב אל הקערה והתקבלה מעין תערובת מעט דלילה, הניחו מסננת על הסיר וצקו את תערובת החלב והביצים לתוכה.
-
סננו את התערובת היטב אל הסיר, ערבבו בעזרת כף או מטרפה כדי שתעבור כמה שיותר מהתערובת אל הסיר. יש לוודא שלא נכנסים אל הסיר גושים.
-
החזירו את הסיר אל הכיריים ובשלו את כל התערובת מעל להבה נמוכה מאוד תוך ערבוב רציף ללא הפסקה עם כף עץ או מרית עמידה בחום. כאשר הקרם מתעבה ומסמיך מעט הוא מוכן.
-
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לתוכו את החמאה. ערבבו היטב עד שהחמאה תימס לגמרי ותיטמע בקרם.
-
העבירו את הקרם לתבנית שטוחה ויישרו על פני השטח. לאחר מכן הניחו ניילון נצמד על הקרם למניעת קרום והכניסו לקירור עד השימוש המיועד.
טיפ השף:
צריך לדעת שלמרות אופן ההכנה הפשוט של הקרם, יש לעקוב אחר ההוראות ולא לחפש קיצורי דרך, אחרת תישארו עם חביתת חלמונים מתוקה ולא עם קרם.