דמיינו את הרגע הזה שהבורקס נאפה בתנור, הבצק לאט לאט תופח מקבל גוון זהוב, הגבינה בפנים מבעבעת, הריח הממכר משתלט על כל הבית, ואתם מוצאים את עצמכם מחכים בקוצר רוח לתבנית שתצא כבר מהתנור, ולביס הראשון...
המאפה הנהדר הגיע אלינו בזכות יהודי ספרד שהביאו אותו מטורקיה. הבורקס הישראלי עשוי בדרך כלל מבצק עלים, הוא יכול להיות משולש, מרובע, סהרון או בצורות אחרות ובארץ נהוג להכין אותו בצורת משולש מטעמי כשרות וכדי שיהיה אפשר להבחין בקלות מתי הוא חלבי ומתי פרווה. אך כאשר אתם מכינים אותו בבית לבד או עם הילדים, אין שום בלבול - רק טעם נהדר!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בורקס גבינה:
הבצק: מומלץ להפשיר במשך הלילה במקרר את הבצק, כדי שיהיה קל ונוח לעבוד איתו, ניתן לרכוש ברשתות השיווק בצק שלם, או ריבועי בצק חתוכים.
המילוי: שילוב גבינה קשה מלוחה: בולגרית/ פטה/ חמד, גבינה רכה: קוטג'/ ריקוטה/ גבינה לבנה, ביחד עם גבינה מגורדת: צהובה/ פרמז'ן/ קצ'קבל/ מוצרלה. זהו השילוב המומלץ והמושלם שייתן את הטעם המיוחד והעמוק. אם המילוי נראה לכם נוזלי אפשר להוסיף לתערובת כף קונפלור ליציבות, רק אל תשכחו לערבב היטב, כדי שיטמע כראוי בתערובת הגבינות.
הביצה והמילוי: רצוי להוסיף ביצה שתסייע בייצוב התערובת, אבל כמובן שלא חייב. אפשר להוסיף לתערובת הגבינות תרד קצוץ, זיתים, אורגנו, טימין, בזיליקום, עגבניות מיובשות, בצל ירוק קצוץ...
אפייה: בחום גבוה ולאחר שחיממנו היטב את התנור לפני הכנסת התבנית.
הפיכת המתכון לטבעוני: מוותרים על הביצה בבלילה ומעל הבצק, ומחליפים את הגבינות בגבינות טבעוניות, או בטופו רך/ מגורר מעורבב עם גבינות טבעוניות.