השווארמה מגיעה אלינו הישר מטורקיה ונחשבת לאחת ממנות הרחוב הנמכרות ביותר בישראל. אוכל רחוב בשרי העשוי משכבות בשר ומגוון תבלינים, כשלפעמים בין השכבות מסתתרים גם ירקות כמו בצל או חציל, ומעל שומן טלה עסיסי. כל הטוב הזה נעוץ בשיפוד ענק המסתובב באיטיות ונצלה כך שמתקבל מרקם פריך מבחוץ ועסיסי ורך מבפנים, החום הגבוה ממיס את השומן ומוסיף טעם משגע ומיוחד לבשר. לאחר שהשכבה העליונה צלויה היא נחתכת בעזרת סכין חדה חשמלית, ממשיכה להסתובב בחום הלוהט וממתינה ללקוח הבא.
את השווארמה נהוג בד"כ לאכול בפיתה/לאפה/בגט, עם תוספות של צ'יפס/סלט/כרוב/חמוצים, ועם חומוס/טחינה/עמבה/ סחוג... ובצורה הפחות משמינה וללא גלוטן – בצלחת, לבחירתכם. ישנן כמה דרכים להכין אותה בבית: בעזרת מתקן שווארמה ביתי, באפייה בתנור, או בדרך הקצרה והנוחה – בהקפצה במחבת. לא משנה באיזו דרך תבחרו, השימוש בבשר טרי ומתאים, תבלינים ותוספת שומן, יקרבו אתכם בצעדי ענק לטעם המנה בשווארמיה האהובה עליכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שווארמה ביתי:
הבשר: במתכון המקורי משתמשים בד"כ בבשר כבש, בארץ בעיקר בהודו נקבה (שנחשב זול יותר ונגיש). אפשר גם להשתמש בנתח מסוג פרגית עוף/ירך/שייטל/כתף, מה שחשוב הוא לחתוך את הבשר לרצועות כמה שיותר דקות כדי להגיע לטעם השווארמה הקנויה.
התיבול: לבחירתכם: כמון, קארי, כורכום, ג'ינג'ר טחון, הל, בהרט, כוסברה טחונה...
שומן טלה: כדי להתקרב בעוד צעד ענק לטעם המוכר והאהוב, מומלץ להוסיף שומן טלה, אבל לא חובה כמובן.
אפיית השווארמה בתנור: עושים זאת כך: חותכים את הבשר לרצועות ומעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים ומעסים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות, עד שהבשר עשוי ועסיסי. מוציאים וחותכים לרצועות דקות.
הפיכת המתכון לטבעוני: אפשר להחליף את ההודו בסייטן או בטופו ופטריות.