header

מתכון לקארי ניגרי

מי שמכיר את המטבח הניגרי יודע שמדובר במטבח שאוהב מאוד תבלינים, ואין מאכל מתובלן, עשיר וטעים כמו קארי חם עם חריפות מעקצצת. מתכון הקארי הבא הגיע מניגריה, ובעזרתו תוכלו להכין מנת תבשיל עוף נפלאה שמומלץ מאוד לצוות עם אורז יסמין.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לקארי ניגרי מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לקארי ניגרי:
תפוחי אדמה אדומים - 1.3 ק"ג (חתוכים לרבעים)
שמן זית - 3 כפות
אבקת קארי - 5 כפות (מחולקות)
חזה עוף - 1.8 ק"ג (ללא עצמות או עור, חתוך לקוביות בגודל של כ-7 ס"מ)
בצל - 1 (קצוץ)
אפונה קפואה - 300 גרם
גמבה אדומה - 2 (חתוכות לרצועות עבות)
גזר - 4 (חתוכים לעיגולים)
פלפל חלפיניו - 1 (חתוך לעיגולים)
מלח - 1 כף
אורז יסמין - להגשה (מבושל)
פטרוזיליה טרייה - להגשה (קצוצה)
אופן הכנת קארי ניגרי:
  1. שימו את תפוחי האדמה בקערה וכסו אותם עם מים. חממו במיקרוגל למשך 10 דקות (אם יש לכם אפשרות יעודית לחימום תפוחי אדמה במיקרוגל, השתמשו בה). תפוחי האדמה מוכנים כשאפשר להחדיר דרכם מזלג בקלות. השאירו את המים בקערה והניחו בצד.
  2. בסיר גדול ומעל אש בינונית, חממו שמן זית ו-3 כפות אבקת קארי. ערבבו היטב.
  3. הוסיפו את חזה העוף והבצל, ערבבו היטב ובשלו למשך כ-5 דקות, עד שהעוף עשוי היטב.
  4. הוסיפו את האפונה, הגמבה, השעועית הירוקה, הגזר ופלפל החלפיניו וערבבו היטב.
  5. הוסיפו את תפוחי האדמה יחד עם 6 כוסות מהמים שחיממתם אותם בהם, וערבבו היטב.
  6. הוסיפו מלח, פלפל ואת שאר אבקת הקארי, וערבבו היטב.
  7. הביאו את התבשיל לרתיחה, כסו את הסיר והפחיתו את עוצמת האש לנמוכה. בשלו את הקארי על סף רתיחה למשך שעה על אש נמוכה.
  8. הגישו יחד עם אורז יסמין וקשטו בפטרוזיליה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: תבשיל , אורז , קארי , מתכון עוף , ניגריה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.