מי שמכיר את המטבח הניגרי יודע שמדובר במטבח שאוהב מאוד תבלינים, ואין מאכל מתובלן, עשיר וטעים כמו קארי חם עם חריפות מעקצצת. מתכון הקארי הבא הגיע מניגריה, ובעזרתו תוכלו להכין מנת תבשיל עוף נפלאה שמומלץ מאוד לצוות עם אורז יסמין.
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת קארי ניגרי:
-
שימו את תפוחי האדמה בקערה וכסו אותם עם מים. חממו במיקרוגל למשך 10 דקות (אם יש לכם אפשרות יעודית לחימום תפוחי אדמה במיקרוגל, השתמשו בה). תפוחי האדמה מוכנים כשאפשר להחדיר דרכם מזלג בקלות. השאירו את המים בקערה והניחו בצד.
-
בסיר גדול ומעל אש בינונית, חממו שמן זית ו-3 כפות אבקת קארי. ערבבו היטב.
-
הוסיפו את חזה העוף והבצל, ערבבו היטב ובשלו למשך כ-5 דקות, עד שהעוף עשוי היטב.
-
הוסיפו את האפונה, הגמבה, השעועית הירוקה, הגזר ופלפל החלפיניו וערבבו היטב.
-
הוסיפו את תפוחי האדמה יחד עם 6 כוסות מהמים שחיממתם אותם בהם, וערבבו היטב.
-
הוסיפו מלח, פלפל ואת שאר אבקת הקארי, וערבבו היטב.
-
הביאו את התבשיל לרתיחה, כסו את הסיר והפחיתו את עוצמת האש לנמוכה. בשלו את הקארי על סף רתיחה למשך שעה על אש נמוכה.
-
הגישו יחד עם אורז יסמין וקשטו בפטרוזיליה.