רוצים מנה בשרית קלילה להכנה ומספקת, שתוכלו להכין כמעט ללא מאמץ ועם רכיבים שאת רובם כנראה יש במטבח שלכם – מבלי לפתוח את התנור בכלל, אלא רק בעזרת טוסטר האובן שעל השיש שלכם? אז בבקשה, הנה לכם מתכון נהדר לקציץ בשר הודו שאפשר להרכיב בקלות ובמהירות, ויכול לככב בארוחות שלכם מרוב שהוא מענג וטעים.
אופן הכנת הקציץ בשר הודו:
-
חממו את טוסטר האובן ל-160 מעלות. רססו תבנית אפייה מתאימה בספריי שמן.
-
חממו את שמן הזית על מחבת קטנה על גבי להבה בינונית. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו למשך 4-5 דקות עד שהוא מתרכך. הוסיפו את השום למחבת וטגנו עוד 30 שניות.
-
העבירו את השום והבצל המטוגנים מהמחבת לקערה גדולה, והוסיפו לתוכה את בשר ההודו, הטימין, המלח והפלפל, ציר העוף, רוטב הווסטרשייר, הביצים ופירורי הלחם. ערבבו היטב לקבלת תערובת.
-
העבירו את תערובת ההודו לתבנית האפייה וסדרו אותה בצורת קציץ מוארך (כמו בתמונה). מרחו את הקטשופ על גבי הקציץ.
מקור תמונה:
Dinner at the Zoo
-
הכניסו את התבנית לטוסטר אובן ואפו למשך שעה.
-
הוציאו את הקציץ מהטוסטר ותנו לו לנוח 5 דקות; פזרו מעליו את הפטרוזיליה הקצוצה, חתכו לפרוסות והגישו. בתיאבון!
מקור תמונה:
Dinner at the Zoo