פרגיות צלויות הן מעדן מלכים שיכול להוות מנה עיקרית בכל ארוחה כמעט, חגיגית או יומיומיות. אך יחד עם התיבול הייחודי שאנחנו מציעים לכם במתכון הזה, הכולל שמן דקלים אדום – שלו יתרונות בריאותיים רבים והוא גם נותן טעם חלק ועדין למנה – הפרגיות יכולות להפוך בקלות לשיא של כל ארוחה בביתכם, ולכן לא כדאי לכם לפספס אותן ולגשת להכינן כבר עכשיו.
רכיבים לכרעי עוף בתיבול שמן דקלים אדום:
אופן הכנת הכרעי עוף בתיבול שמן דקלים אדום:
-
בקערה גדולה ערבבו יחד את אבקת השום, פלפל הקאיין, הפפריקה המעושנת, הפלפל האדום הטחון, הכמון ושמן הדקלים האדום.
-
הכניסו את הכרעיים לתוך הקערה ועטפו אותן בתערובת התבלינים והשמן.
-
הניחו את הכרעיים המתובלות על תבנית גריל משומנת. הכניסו לתנור וצלו על חום בינוני למשך 5 דקות לכל צד.
-
בזמן שהכרעיים נצלות בתנור, ערבבו בקערה קטנה את הדבש וחומץ סיידר התפוחים, עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוציאו את התבנית עם הכרעיים מן התנור, והברישו את הכרעיים עם תערובת הדבש והחומץ שהכנתם. החזירו את הכרעיים לצלייה נוספת למשך דקה אחת או עד שהכרעיים מוכנות היטב.
-
מומלץ לפזר מעט פטרוזיליה קצוצים על הכרעיים הצלויות, להוספת טעם. הגישו לשולחן עם חיוך, ושיהיה בתיאבון!