header

מתכון מרענן לחזה עוף עם משמשים

כולנו רגילים להכין חזה עוף עם תבלינים או רטבים מסוימים, ולעתים משדרגים אותו עם ירקות כאלו ואחרים. אנשים שרוצים להפוך אותו למנה יוצאת דופן, מחליטים להפתיע את האורחים עם פירות מסוימים כמו אננס או שזיפים. אם אתם רוצים להדהים באמת את הסועדים שלכם, או פשוט ליהנות ממנה נפלאה ומיוחדת בעצמכם, הגיע הזמן שתוסיפו משמשים טריים לחזה העוף שלכם. אז קבלו את המתכון שאתם הולכים להכין בכל קיץ!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון מרענן לחזה עוף עם משמשים מקור תמונה: simplyrecipes
רכיבים למתכון לחזה עוף עם משמשים:
משמשים - 700 גרם (נטולי גלעין וחתוכים לפלחים בעובי 2 ס"מ)
סוכר - ¼ כוס
חומץ תפוחים - 2 כפות
חזה עוף - 1 ק"ג (נטול עור ועצמות, חתוך לחתיכות קטנות ברוחב של כ-5 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (קצוץ)
ציר עוף - 2 כוסות (מתכון לציר עוף, או 2 כוסות מים מעורבבות עם ½1 כפיות אבקת מרק עוף)
רוזמרין - 1 כף (טרי וקצוץ)
קינמון טחון - 1 כפית
טבסקו - 2 כפיות (ניתן להחליף ברוטב חריף אחר)
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה וקצוצה, לקישוט)
אופן הכנת המתכון לחזה עוף עם משמשים:
  1. ערבבו בקערה גדולה את המשמשים, הסוכר והחומץ, והניחו בצד. preperation
  2. שפכו למחבת גדולה ועמוקה 3 כפות שמן זית, וחממו אותן על להבה גבוהה-בינונית.
  3. כשהשמן חם, הכניסו למחבת חתיכות חזה עוף. כדי לטגן אותו באופן שווה, מומלץ לעשות זאת בקבוצות ולא בבת אחת. טגנו את החתיכות עד שישחימו בשני הצדדים, ובמקביל בזקו מעט מלח מעל. preperation
  4. כשחזה העוף מוכן, העבירו אותו לקערה והניחו אותה בצד.
  5. שפכו למחבת הריקה את כף השמן הנותרת, וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  6. בזמן שהבצל מתבשל ומשחררים נוזלים, גרדו עם כף שטוחה מעץ את שאריות חזה העוף שנותרו על תחתית המחבת. אם הבצלים נדבקים לתחתית, שפכו מעט מים – כף בכל פעם, עד שהם משתחררים.
  7. ברגע שהבצלים מוזהבים, הוסיפו את ציר העוף והורידו את הלהבה לעוצמה בינונית.
  8. הניחו בצד ⅔1 כוס של המשמשים החתוכים – הם ישמשו אתכם בהמשך.
  9. הכניסו לבלנדר את המשמשים הנותרים, והכינו מהם מחית.
  10. העבירו את המחית למחבת עם הבצלים וציר העוף.
  11. הוסיפו למחבת את הקינמון, הרוזמרין והטבסקו, והביאו את הרוטב לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה והביאו לרתיחה לעוד 10-20 דקות, או עד שהרוטב מתקשה מעט.
  12. טעמו את הרוטב והוסיפו פלפל שחור, מלח וטבסקו לפי הצורך.
  13. רגע לפני ההגשה, הוסיפו למחבת את חזה העוף המוכן ואת המשמשים שהשארתם בצד.
  14. הביאו לרתיחה למשך 5 דקות, או עד שהרוטב חם והעוף מספיק מבושל.
  15. העבירו את המנה לצלחות, ופזרו פטרוזיליה מעל. הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.