כולנו רגילים להכין חזה עוף עם תבלינים או רטבים מסוימים, ולעתים משדרגים אותו עם ירקות כאלו ואחרים. אנשים שרוצים להפוך אותו למנה יוצאת דופן, מחליטים להפתיע את האורחים עם פירות מסוימים כמו אננס או שזיפים. אם אתם רוצים להדהים באמת את הסועדים שלכם, או פשוט ליהנות ממנה נפלאה ומיוחדת בעצמכם, הגיע הזמן שתוסיפו משמשים טריים לחזה העוף שלכם. אז קבלו את המתכון שאתם הולכים להכין בכל קיץ!
רכיבים למתכון לחזה עוף עם משמשים:
אופן הכנת המתכון לחזה עוף עם משמשים:
-
ערבבו בקערה גדולה את המשמשים, הסוכר והחומץ, והניחו בצד.
-
שפכו למחבת גדולה ועמוקה 3 כפות שמן זית, וחממו אותן על להבה גבוהה-בינונית.
-
כשהשמן חם, הכניסו למחבת חתיכות חזה עוף. כדי לטגן אותו באופן שווה, מומלץ לעשות זאת בקבוצות ולא בבת אחת. טגנו את החתיכות עד שישחימו בשני הצדדים, ובמקביל בזקו מעט מלח מעל.
-
כשחזה העוף מוכן, העבירו אותו לקערה והניחו אותה בצד.
-
שפכו למחבת הריקה את כף השמן הנותרת, וטגנו את הבצל עד להזהבה.
-
בזמן שהבצל מתבשל ומשחררים נוזלים, גרדו עם כף שטוחה מעץ את שאריות חזה העוף שנותרו על תחתית המחבת. אם הבצלים נדבקים לתחתית, שפכו מעט מים – כף בכל פעם, עד שהם משתחררים.
-
ברגע שהבצלים מוזהבים, הוסיפו את ציר העוף והורידו את הלהבה לעוצמה בינונית.
-
הניחו בצד ⅔1 כוס של המשמשים החתוכים – הם ישמשו אתכם בהמשך.
-
הכניסו לבלנדר את המשמשים הנותרים, והכינו מהם מחית.
-
העבירו את המחית למחבת עם הבצלים וציר העוף.
-
הוסיפו למחבת את הקינמון, הרוזמרין והטבסקו, והביאו את הרוטב לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה והביאו לרתיחה לעוד 10-20 דקות, או עד שהרוטב מתקשה מעט.
-
טעמו את הרוטב והוסיפו פלפל שחור, מלח וטבסקו לפי הצורך.
-
רגע לפני ההגשה, הוסיפו למחבת את חזה העוף המוכן ואת המשמשים שהשארתם בצד.
-
הביאו לרתיחה למשך 5 דקות, או עד שהרוטב חם והעוף מספיק מבושל.
-
העבירו את המנה לצלחות, ופזרו פטרוזיליה מעל. הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!