מנת העוף המושלמת הופכת כל ארוחה רגילה לארוחה נהדרת, וכדי להכין את מנת העוף הבאה לא תצטרכו לעבוד קשה כלל וכלל. תוספת היין הלבן למנה תהפוך אותה לעיקרית החביבה ביותר על המוזמנים לארוחה
רכיבים ל עוף ברוטב עגבניות:
אופן הכנת ה עוף ברוטב עגבניות:
-
מחממים שמן זית בסיר, מקמחים את העוף ומבשלים אותו בסיר למשך כ-3-5 דקות לכל צד על אש בינונית. מוציאים אותו ומעבירים לצלחת.
-
מוסיפים לסיר את הפלפלים, הבצל, הפטריות, השום ו-½ כפית מלח ומבשלים במשך 2-3 דקות.
-
מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
-
מוסיפים את העגבניות, ציר העוף וכפית מלח, ולאחר מכן מניחים את העוף חזרה בתוך הסיר, במרכז הרוטב שהכנתם.
-
מביאים את הרוטב לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר עם מכסה.
-
מבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעוף מבושל היטב.
מקור: מתן.ח