המטבח הסיני הרחב והמסורתי ידוע בשלל המטעמים הנפלאים והאקזוטיים שלו, ותבשיל העוף האדום הזה הוא דוגמה מצוינת לכך. שיטת הבישול האדום היא שיטה נפוצה במטבח הנהדר הזה להכנת מטעמי עוף ובשר, ומלבד הגוון האדום שהמנה מקבלת בזכותה, היא גם הופכת לעסיסית מאוד, שהעוף כמעט ונוזל מן העצם. הכינו את התבשיל והכניסו את רזי המטבח והבישול הסיני לביתכם!
אופן הכנת העוף בבישול אדום:
-
טפחו עם מגבת נייר על גבי נתח העוף כדי לייבש אותו.
-
הכניסו לתוך סיר גדול (בנפח 8 ליטרים לפחות) את רטבי הסויה, יין האורז או השרי, הסוכר, זרעי השומר, כוכבי האניס, הפלפל השחור, תערובת חמשת התבלינים, הג'ינג'ר, מקל הקינמון והמים, והביאו הכל לרתיחה.
-
הוסיפו לסיר את נתח העוף, כשהצד של החזה כלפי מטה. הנמיכו את גובה הלהבה, כסו את הסיר, ובשלו למשך 45 דקות. דאגו להפוך את נתח העוף פעם או פעמיים במהלך הבישול כדי שכל הצדדים שלו יתבשלו באופן שווה.
-
לאחר 45 דקות, כבו את הלהבה ותנו לעוף לשבת בסיר המכוסה, עד שהטמפרטורה שלו בחלק העבה של החזה מגיעה ל-77 מעלות.
-
הוציאו את העוף מהסיר, קררו, חתכו לפרוסות והגישו. בתיאבון!