כשפירות הקיץ מתחילים להופיע על מדפי הירקנים ובחנויות האוכל, נפתח בפנינו עולם נהדר של מנות בשר עם מתיקות עדינה ושלל תוספות מפתיעות, בדיוק כמו תבשיל הבקר ההודי שלפניכם. המתכון הזה מכיל לא רק את תערובת הקארי שכה מזוהה עם המטבח הזה, אלא גם ענבים ותפוח עץ לצד שלל רכיבים סודיים נוספים שיגרמו לכל הסועדים ללקק את האצבעות. זמן הבישול של המנה הוא אמנם ארוך, אך העבודה עצמה היא קצרה ופשוטה, אז היכנסו למטבח בלי פחד והכינו מנה עשירה שלא תשכחו בקרוב!
רכיבים לבקר הודי עם תפוחי עץ וענבים:
אופן הכנת הבקר הודי עם תפוחי עץ וענבים:
-
שפכו את השמן לסיר גדול שחומם על להבה חזקה, ולאחר שהשמן מתחמם, הכניסו את הבשר והשחימו אותו קלות למשך 2 דקות עבור כל צד, בסך הכל כ-4 דקות.
-
כעת הוציאו את הבשר מהסיר והניחו אותו על צלחת בצד. הנמיכו את האש ללהבה בינונית והוסיפו לסיר שום ובצל. בשלו אותם תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
-
הוסיפו לסיר את הקארי, מחית או תבלינים, ערבבו קלות ולאחר כדקה הוסיפו את כל הירקות שלכם, ערבבו ובשלו למשך 2 דקות.
-
קחו את הבשר ששמתם בצד והחזירו אותו לסיר יחד עם תפוח העץ הקצוץ, ציר או מים, חומץ וסוכר חום. ערבבו ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
החזירו את עוצמת הלהבה לגבוהה והביאו את הנוזלים לרתיחה. לאחר שזה קורה, החלישו את העוצמה, כסו את הסיר וחכו למשך שעה או עד שהבשר נהיה רך.
-
הוסיפו בהדרגתיות את תערובת הקורנפלור והמים, החזירו את עוצמת הלהבה לגבוהה ובשלו תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כ-3 דקות.
-
העבירו את המנה לכלי הגשה, קשטו בפטרוזיליה וקדימה לאכול!