זוהי אחת המנות האהובות ביותר שיש למטבח הסיני להציע – בקר בנוסח סצ'ואן היא מנה קלאסית ביותר, תבשיל חריף ועשיר בטעמים שמקורו במחוז בעל אותו השם שבמערב סין. אז הכניסו את תבשיל הבקר הססגוני הזה למטבחכם ותרגישו ממש כמו במסעדה אסיתית או אף יותר טוב מכך – בסין עצמה, על טעמיה וניחוחותיה.
מקור תמונה:
delish
אופן הכנת הרוטב לבקר:
-
בקערה בינונית ערבבו את כל רכיבי הרוטב והניחו בצד.
אופן הכנת הבקר במרינדה:
-
בקערה בינונית ערבבו יחד 3 כפות קורנפלור ואת רוטב הסויה ויין האורז.
-
הכניסו לקערה את פרוסות סטייק הבקר וערבבו היטב עד שהמרינדה מכסה אותן. תנו להכל לשבת בקערה במשך 15 דקות.
-
לתוך מחבת גדולה שפכו כף אחת של שמן קנולה וחממו על להבה גבוהה בינונית. הוסיפו פנימה את פרוסות הסטייק, אם צריך אז במקבצים, ובשלו אותן עד שהן מזהיבות, כ-3 דקות. העבירו את החתיכות מהמחבת לצלחת.
-
באותה המחבת, בשלו על להבה גבוהה את הכף הנותרת של שמן הקנולה. הוסיפו פנימה את הגזרים ובשלו אותם למשך 2 דקות.
-
הוסיפו פנימה את הפלפלים האדומים המתוקים ובשלו אותם עד שהגזרים והפלפלים מתרככים יחד, כ-5 דקות.
-
הוסיפו פנימה את פלפלי הצ'ילי, ערבבו ובשלו למשך דקה אחת נוספת.
-
הוסיפו למחבת את הרוטב מהקערה שהכנתם קודם לכן, ובשלו עד שהרוטב נהפך לסמיך, כדקה.
-
הוסיפו למחבת, בהדרגה, את כף הקורנפלור הנותרת, ובשלו הכל תוך כדי ערבוב, עד להסמכה מלאה, כ-4 דקות.
-
הכניסו פנימה את חתיכות הסטייק, כסו אותן ברוטב ובשלו לעוד מספר רגעים.
-
העבירו את התבשיל מן המחבת לקערת הגשה, קשטו בפרוסות בצל ירוק וגרגירי שומשום והגישו. בתיאבון!