בישראל יש מקום של כבוד למטבחים מכל רחבי העולם, ורבים מאיתנו אוהבים אוכל איטלקי, דרום אמריקאי או צרפתי - אך מתי בפעם האחרונה יצא לכם לטעום מנה מקובה? אם אתם מתחילים לגרד עכשיו את הראש אז כדאי לכם להפסיק ופשוט להבין שגם לעולם המטעמים שמגיע ממטבחי קובה יש מה להציע לנו, ומנת הבקר הפשוטה שלפניכם היא מקום מעולה להתחיל ממנו את מסע גילוי הטעמים שלכם.
רכיבים למנת בקר בסגנון קובה:
אופן הכנת מנת בקר בסגנון קובה:
-
חממו סיר בגודל מתאים על להבה בינונית-גבוהה, ולאחר שהוא מתחמם, שפכו פנימה את השמן.
-
הוסיפו את בשר הבקר, ערבבו ובשלו אותו עד שהוא מקבל צבע חום אחיד.
-
כעת יש להוסיף את הכמון, האורגנו, עלה הדפנה, הבצל הקצוץ, הפלפל, השום ולבסוף את המלח והפלפל לפי הטעם. ערבו ובשלו למשך 10 דקות בלי לכסות את הסיר.
-
בשלב הבא הוסיפו את רוטב ורסק העגבניות לבשר, יחד עם יין, זיתים וצימוקים. ערבבו היטב, הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו את הסיר ובשלו למשך 30 דקות תוך כדי ערבוב תכוף.
-
בסיום הבישול הוציאו את עלה הדפנה מהסיר, ערבבו ותקנו את התיבול בהתאם לצורך.
-
בקובה נהוג לאכול את המנה הזאת עם אורז לבן, אבוקדו ותוספות דומות אחרות, מצאו את השילוב שהכי מתאים לכם ושיהיה בתיאבון!