רוצים להכין מנת בקר עם מרכיב מיוחד שיפתיע את האורחים? מצאנו לכם מנת אסאדו נפלאה, שמשלבת בתוכה מיץ וזרעים של פרי מאוד בריא – רימונים! כמובן שמומלץ להכין את המתכון הזה לארוחת החג של ראש השנה, אבל תוכלו ליהנות ממנו גם בהזדמנויות נוספות. אז אתם מוזמנים לנסות את מנת הבקר הנהדר הזו, שאמנם דורשת מעט עבודה, אבל הולכת להיגמר מהר מאוד בסעודה ולהותיר את כל הסועדים מרוצים ביותר...
רכיבים למתכון לבקר עם רוטב רימונים:
אופן הכנת המתכון לבקר עם רוטב רימונים:
-
חממו תנור לחום של 135 מעלות.
-
חממו 2 כפות שמן בסיר על חום גבוה, וכסו אותו עם מכסה.
-
תבלו את נתחי בשר הבקר עם המלח והפלפל השחור.
-
בשלו את הנתחים בקבוצות בסיר שחיממתם, עד שכל אחד מהם מושחם מכל הצדדים, והעבירו את הנתחים המוכנים לצלחת.
-
חממו בסיר אחר על חום בינוני-גבוה, את 3 כפות השמן הנותרות.
-
הכניסו לתוך הסיר את הבצל, השום והטימין. בשלו, ערבבו וגרדו שאריות מתחתית הכלי בעזרת כף מעץ, עד שהבצלים מתרככים – למשך 5 דקות.
-
הוסיפו את הקמח והמשיכו לערבב עד שהוא יכסה את כל המרכיבים שבסיר.
-
מזגו לתוך הסיר את מיץ הרימונים והיין והביאו לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין.
-
החזירו את נתחי הבקר לסיר, כסו אותו והעבירו לתנור החם.
-
אפו את הנתחים עד שיתרככו ויהיה קל לנעוץ בהם סכין, כ-3 שעות.
-
בעזרת כף מחוררת, העבירו את הנתחים לצלחת גדולה או למגש.
-
הוציאו מהנוזל שבסיר את השומן – אפשר בעזרת כף.
-
בשלו את הנוזל שנותר בסיר על להבה בינונית-גבוהה, עד לקבלת רוטב מעט סמיך, למשך 10 דקות.
-
סננו לתוך קערה את הרוטב בעזרת מסננת עם חורים קטנים, תבלו עם מלח ופלפל, ושפכו את הרוטב מעל לנתחי הבקר.
-
פזרו מעל את זרעי הרימון, והגישו לשולחן!