מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים הנחשקים והאהובים בעולם, וניתן להתענג עליו כפי שהוא, או לשדרג בעזרתו עוגות פשוטות. על מנת שתוכלו להכין את הקינוח האהוב בביתכם וליהנות ממנו בכל עת, מומלץ שתנסו את המתכון הנפלא הבא למוס שוקולד שתתאהבו בו מהכפית הראשונה.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת המוס שוקולד:
-
הרתיחו את החלב בסיר והסירו אותו מהלהבה.
-
הניחו את השוקולד בקערה חסינת חום וצקו עליו את החלב הרותח. המתינו כדקה עד דקה וחצי, ערבבו עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים, והניחו בצד לצינון.
-
בינתיים הקציפו את החלבונים לקצף עדין והוסיפו להם בהדרגה את הסוכר. כשהקצף עומד יציב, הניחו את הקערה בצד ועברו שוב לתערובת השוקולד.
-
לאחר שתערובת השוקולד התקררה מעט החלו להוסיף חלמונים אגב ערבוב עד להטמעתם המלאה.
-
העבירו 2-3 כפות מתערובת השוקולד לקצף הביצים וערבבו בתנועות עדינות ולא מהירות מלמטה למעלה (תנועת עטיפה שמטרתה להכניס אוויר לתערובת) עד שהקצף מקבל גוון מוקה. חזרו על הפעולה מספר פעמים עם כמה כפות של קצף חלבונים בכל פעם.
-
צקו את המוס לגביעים או על בסיס עוגה, הכניסו למקרר ל-2-4 שעות והגישו.
טיפ השף:
לקבלת מוס יותר אוורירי, ניתן להוסיף 1 כוס קצפת מוכנה (או משמנת להקצפה) לתערובת בסוף שלב 6, לערבב שוב ולצקת.
מקור: מוטי רז