אם נתקפתם רעב ולא מתחשק לכם אוכל שומני ומעיק, הסלט הים תיכוני הנפלא הזה הוא בדיוק המנה שאתם צריכים. מתכון לסלט בעל טעמים מוכרים אך חדשים. טעים, ממלא ובריא.
רכיבים למתכון לסלט וגרגרי החומוס:
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבוב את הטחינה ומיץ הלימון. הוסיפו לרוטב את המים וסירופ המייפל, ערבבו היטב וקררו עד לשימוש.
אופן הכנת המתכון לקרוטונים:
-
חממו תנור לחום של 170 מעלות, וסדרו נייר אלומיניום על תבנית אפייה.
-
הפרידו כל אחת מהפיתות לשני חצאים, סדרו את החצאים על תבנית האפייה, זלפו עליהן את שמן הזית ופזרו מעליהן את הזעתר.
-
אפו במשך כ-15 דקות, עד שיהפכו לזהובות. הניחו לפיתות להתקרר.
אופן הכנת המתכון לסלט וגרגרי החומוס:
-
ערבבו בקערה קטנה את הכמון, הפפריקה, הכורכום, המלח והפלפל.
-
חממו את שמן הזית במחבת, הוסיפו את גרגרי החומוס המסוננים והתבלינים וערבבו בעדינות עד שהתבלינים יכסו לגמרי את הגרגרים. אל תטגנו יותר מ-7 דקות.
-
ערבבו את הירקות, הכוסברה, הגבינה וגרגרי החומוס בקערת הגשה. בצעו את הפיתות ביד ליצירת קרוטונים קטנים. הוסיפו את הרוטב ממש לפני ההגשה.
[related_articles]
מקור: אורית גוזלן