header

מתכון לסלט ים תיכוני עם גרגרי חומוס מתובלים וקרוטוני זעתר

אם נתקפתם רעב ולא מתחשק לכם אוכל שומני ומעיק, הסלט הים תיכוני הנפלא הזה הוא בדיוק המנה שאתם צריכים. מתכון לסלט בעל טעמים מוכרים אך חדשים. טעים, ממלא ובריא.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט ים תיכוני עם גרגרי חומוס מתובלים וקרוטוני זעתר
רכיבים לרוטב:
טחינה - ½ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס (סחוט טרי)
מים - ¼ כוס (פושרים)
מלח - ½ כף
חומץ אורז - 2 כפיות
רכיבים למתכון לקרוטונים:
פיתות - 3 (טריות)
שמן זית - 4 כפות
זעתר - 6 כפות
רכיבים למתכון לסלט וגרגרי החומוס:
חומוס - 2 קופסאות (גרגרים מסוננים)
שמן זית - 2 כפות
כמון - 1 כפית
פפריקה מתוקה - 2 כפיות
כורכום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
מלפפונים - 3 (חתוכים לקוביות)
עגבניות - 3 (תמר, חתוכות לקוביות)
צנוניות - 9 (בינוניות, חתוכות לקוביות)
כוסברה - ½1 כוסות (טרייה, קצוצה)
גבינת פטה - 170 גר'
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבוב את הטחינה ומיץ הלימון. הוסיפו לרוטב את המים וסירופ המייפל, ערבבו היטב וקררו עד לשימוש.
אופן הכנת המתכון לקרוטונים:
  1. חממו תנור לחום של 170 מעלות, וסדרו נייר אלומיניום על תבנית אפייה.
  2. הפרידו כל אחת מהפיתות לשני חצאים, סדרו את החצאים על תבנית האפייה, זלפו עליהן את שמן הזית ופזרו מעליהן את הזעתר.
  3. אפו במשך כ-15 דקות, עד שיהפכו לזהובות. הניחו לפיתות להתקרר.
אופן הכנת המתכון לסלט וגרגרי החומוס:
  1. ערבבו בקערה קטנה את הכמון, הפפריקה, הכורכום, המלח והפלפל.
  2. חממו את שמן הזית במחבת, הוסיפו את גרגרי החומוס המסוננים והתבלינים וערבבו בעדינות עד שהתבלינים יכסו לגמרי את הגרגרים. אל תטגנו יותר מ-7 דקות.
  3. ערבבו את הירקות, הכוסברה, הגבינה וגרגרי החומוס בקערת הגשה. בצעו את הפיתות ביד ליצירת קרוטונים קטנים. הוסיפו את הרוטב ממש לפני ההגשה. ​[related_articles]
מקור: אורית גוזלן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.