פטריות הקרמיני סופגות לתוכן את שילוב הטעמים המעולה של השמנת, כרוב הקייל ובצלצלי השאלוט, כשמעליהן ציפוי מתקתק של אגוזי לוז.
רכיבים למלית והרכבת המנה:
אופן הכנת המילוי האגוזים:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות.
-
הניחו את אגוזי הלוז בתוך תבנית אפייה וקלו אותם למשך 8 דקות. הוציאו אותם מהתנור (אך אל תכבו אותו), העבירו אותם למגבת, הניחו להם להתקרר, ושפשפו אותם אחד בשני בתוך המגבת כדי להסיר מהם את הקליפה.
-
קצצו את האגוזים, שימו אותם בתוך קערה קטנה, הוסיפו אליהם כפית אחת של שום כתוש (מתוך השתיים) ואת עלי הפטרוזיליה. תבלו במלח, ערבבו ושימו בצד.
אופן הכנת הפטריות:
-
שטפו היטב את הפטריות והסירו את הגבעולים שלהן (שמרו אותם בצד) ומקמו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהן מונחות על הכיפה שלהן.
-
המיסו כף אחת של חמאה במיקרוגל, מרחו אותה בתוך "כובעי" הפטריות ואפו אותן למשך 12 דקות, עד שיתרככו.
אופן הכנת המלית והרכבת המנה:
-
המיסו במחבת בינונית את כפות החמאה הנותרות, הוסיפו אליה את בצלצלי השאלוט, את הכפית הנותרת של השום והתימין, וטגנו אותם על אש בינונית כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שבצלצלי השאלוט יתרככו.
-
קצצו את גבעולי הפטריות ששמרתם, הוסיפו אותם למחבת ובשלו למשך 8 דקות נוספות, תוך בחישה, עד שיתרככו. לבסוף, הוסיפו את כרוב הקייל והמשיכו בבישול תוך כדי ערבוב לעוד 8 דקות. לאחר שעלי הכרוב התרככו גם הם, הוסיפו את השמנת, הביאו לרתיחה, בשלו כ-2 דקות כך שהרוטב יתעבה מעט והסירו מהאש.
-
הוסיפו את אגוז המוסקט והניחו לתערובת להתקרר מעט. לאחר מכן, הוסיפו אליה את גבינת הפרמז'ן המגוררת, ותבלו במלח ופלפל.
-
מלאו את כובעי הפטריות בתערובת הכרוב ואפו בתנור במשך כ-10 דקות, או עד שהפטריות ישחימו והגבינה תימס.
-
העבירו את הפטריות לצלחת, פזרו מעל את תערובת אגוזי הלוז הקצוצים והגישו.
מקור: נדב ק.