האגדה מספרת שהקוקטייל הידוע הזה נרקח לראשונה כשילוב של טקילה עם מיץ לימון עבור שחקנית הקולנוע האמריקאית מרג'ורי (מרגריטה) קינג על ידי בעל חווה מקסיקני שאצלו התארחה, אי שם בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-20. מאז הפך המרגריטה לקוקטייל בעל שם עולמי, וכאן אנו מגישים לכם אותה בגרסה מרעננת ונטולת טקילה.
אופן הכנת המרגריטה:
-
הכניסו לתוך סיר קטן את המים והסוכר וחממו על להבה בינונית.
-
הוסיפו לתוך הסיר את גרידת הלימון וגרידת הליים.
-
הביאו לרתיחה וערבבו היטב עד להמסת הסוכר.
-
לאחר שהסוכר נמס, הורידו את הסיר מהכיריים ותנו לתערובת להתקרר.
-
כאשר התערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, הוסיפו לתוכה את מיץ הליים והלימון ואת הדבש וערבבו היטב.
-
הכניסו את התערובת למקרר והניחו לה להתקרר שעתיים לפחות, או לילה שלם, אם ניתן.
-
מזגו את המשקה לכוס נמוכה, קשטו את שפת הכוס בפרוסת הליים, והגישו.