ברגע שטועמים את הקוקטייל הקובני הקלאסי הזה, המחשבות נודדת ישירות אל חופי הים הקריבי התכולים ושטופי השמש, והכל נעשה יותר רגוע. גם בגרסה הנוכחית, ללא תוספת רום המאפיינת את המשקה הזה, הוא ירומם לכם את הנפש.
אופן הכנת המוחיטו:
-
הכניסו לתוך סיר קטן את המים והסוכר.
-
הרתיחו את התערובת על להבה בינונית וערבבו עד שהסוכר יימס לחלוטין.
-
המשיכו בבישול על להבה נמוכה עוד כחצי דקה
-
הורידו את הסיר מהאש והניחו לסירופ הסוכר שנוצר להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
-
הכינו כוס והכניסו אליה 7-8 עלי מנטה טריים, כפית מסירופ הסוכר שהכנתם ואת מיץ הלימון.
-
קחו כפית ומחצו בעזרתה בעדינות את עלי המנטה.
-
מזגו בעדינות את הספרייט לתוך הכוס עד שהוא ממלא אותה עד שפתיה, ואז ערבבו היטב.
-
הכניסו פנימה את עלי המנטה הנותרים ואת קוביות הקרח, והגישו עם פלח לימון כעיטור לכוס.