לא מעט אנשים מאמינים שהכנת ריזוטו מוצלח דורשת מיומנות, סבלנות וכיריים, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו להכניס בהצלחה את המטבח האיטלקי היישר אל ביתכם בעזרת המיקרוגל.
אופן הכנת הריזוטו דלורית:
-
קחו 4 קערות, הכניסו ½ כף של חמאה וכפית בצל לכל אחת מהן והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה. לאחר מכן ערבבו את התערובת על מנת לפזר את החמאה המומסת, וחממו שוב במיקרוגל במשך דקה אחת. (יש לחמם כל קערה בנפרד, וכך גם בהמשך המתכון, או שתוכלו להכין את המנה בקערה אחת גדולה).
-
לאחר מכן, הוסיפו לכל קערה קורט שום, ¼ כוס אורז ו-2 כפות ציר ירקות. כסו את הקערות במכסה פלסטיק המתאים לחימום במיקרוגל, וחממו על עוצמה בינונית במשך כ-2 דקות. עם סיום החימום, ערבבו היטב את הרכיבים, הוסיפו ציר ירקות במידת הצורך, והחזירו למיקרוגל למשך 2 דקות נוספות.
-
כעת הגיע הזמן להוסיף את היין, בין 2-1 כפות לכל קערה. בשלב זה יש להוסיף גם את קוביות הדלורית, ותוכלו להוסיף גם פטריות אם תהיו מעוניינים בכך. כסו את הקערה בשנית, וחממו במשך 2 דקות נוספות על עוצמה בינונית.
-
הוסיפו לקערות מעט עלי מרווה קצוצים גס וחממו במיקרוגל במשך דקה נוספת על עוצמה בינונית. לבסוף, הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, חממו במשך 20 שניות והגישו.
מקור: ליאורה. ב