header

מתכון לריזוטו עם דלורית ומרווה להכנה במיקרוגל

לא מעט אנשים מאמינים שהכנת ריזוטו מוצלח דורשת מיומנות, סבלנות וכיריים, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו להכניס בהצלחה את המטבח האיטלקי היישר אל ביתכם בעזרת המיקרוגל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לריזוטו עם דלורית ומרווה להכנה במיקרוגל
רכיבים לריזוטו דלורית:
חמאה - 2 כפות (30 גר' )
בצל קצוץ - ½ (דק)
שיני שום - 2 (טחונות)
ציר ירקות - 2 כוסות
יין לבן - ½ כוס
דלורית - 1 (ללא קליפה, חתוכה לקוביות)
עלי מרווה - 5-6 עלים
גבינת פרמז'ן - לקישוט (מגוררת)
אופן הכנת הריזוטו דלורית:
  1. קחו 4 קערות, הכניסו ½ כף של חמאה וכפית בצל לכל אחת מהן והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה. לאחר מכן ערבבו את התערובת על מנת לפזר את החמאה המומסת, וחממו שוב במיקרוגל במשך דקה אחת. (יש לחמם כל קערה בנפרד, וכך גם בהמשך המתכון, או שתוכלו להכין את המנה בקערה אחת גדולה).
  2. לאחר מכן, הוסיפו לכל קערה קורט שום, ¼ כוס אורז ו-2 כפות ציר ירקות. כסו את הקערות במכסה פלסטיק המתאים לחימום במיקרוגל, וחממו על עוצמה בינונית במשך כ-2 דקות. עם סיום החימום, ערבבו היטב את הרכיבים, הוסיפו ציר ירקות במידת הצורך, והחזירו למיקרוגל למשך 2 דקות נוספות. preperation
  3. כעת הגיע הזמן להוסיף את היין, בין 2-1 כפות לכל קערה. בשלב זה יש להוסיף גם את קוביות הדלורית, ותוכלו להוסיף גם פטריות אם תהיו מעוניינים בכך. כסו את הקערה בשנית, וחממו במשך 2 דקות נוספות על עוצמה בינונית.
  4. הוסיפו לקערות מעט עלי מרווה קצוצים גס וחממו במיקרוגל במשך דקה נוספת על עוצמה בינונית. לבסוף, הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, חממו במשך 20 שניות והגישו.
מקור: ליאורה. ב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.