בשביל אוכל טעים לא צריך לעבוד קשה, ומנת הבטטות הנהדרת שאתם עומדים להכיר היא הוכחה נהדרת לכך. כל מה שצריך זה 15 דקות של עבודה והמנה כבר נכנסת לתנור, מה שאומר שכעבור זמן קצר ריח נפלא של קינמון ודבש ימלא את הבית שלכם... המתינו עוד קצת וגם הטעם של השילוב האהוב הזה יגיע אל השולחן, ומדובר במנה שכולם יכולים לאכול: טבעונים, ילדים, בעלי רגישות ללקטוז או גלוטן, בקיצור, חגיגה לכולם!
רכיבים לבטטה בדבש וקינמון:
אופן הכנת בטטה בדבש וקינמון:
-
חממו מראש את התנור לחום של 190 מעלות.
-
סדרו את קוביות הבטטה בשכבה אחת בתוך תבנית צלייה, זלפו מעליהן באופן אחיד ככל האפשר את הדבש והשמן, ואז פזרו גם את הקינמון ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
-
ערבבו קלות את הבטטות בתבנית לקבלת כיסוי אחיד והכניסו לתנור למשך 25-30 דקות - עד שהן מתרככות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו את הבטטות לכלי הגשה. זלפו מעל מעט שמן זית לפי הטעם והגישו לשולחן.
טיפ השף:
לשדרוג טעם המנה, ניתן להוסיף לתבנית הצלייה כפית או שתיים של גרידת תפוז ביחד עם הדבש והקינמון.