אין כמו ריבה טעימה ונימוחה שתמתיק את הרגעים הפנויים שלנו אחרי ארוחת הצהריים או אפילו כקינוח לאחר ארוחת הערב. עם זאת, לחלקנו הגדול ודאי כבר נמאס מאותן ריבות מוכרות כמו תות, דובדבן, משמש, אפרסק, פירות יער ועוד. לכן, כאשר יש ריבה מפרי הסברס, זוהי בהחלט תפנית מרעננת וטעימה בעלילה הקולינרית שלכם, שתוכלו להכין בביתכם ללא כל בעיה.
אופן הכנת הריבת סברס:
-
קלפו וקצצו את פירות הסברס, הכניסו אותם לסיר וכסו במים.
-
הניחו את הסיר מעל ללהבה בינונית-גבוהה ובשלו למשך כשעה – שימו לב לכמות המים ובמידת הצורך הוסיפו כך שהפירות יהיו מכוסים לאורך כל זמן הבישול.
-
הסירו את הסיר מן האש ושפכו את תכולתו דרך מסננת עדינה כך שיתקבלו לכם 4 כוסות מיץ מכ-8-10 פירות סברס.
-
שפכו את כוסות המיץ חזרה אל הסיר, הוסיפו סוכר - שמרו כחצי כוס סוכר בצד, מיץ לימון ומים, החזירו את הסיר לחימום מעל האש עד לרתיחה ובשלו למשך כ-5 דקות.
-
ערבבו את אבקת הפקטין עם חצי כוס הסוכר ששמרתם בצד ולאחר מכן שפכו את התערובת אל הסיר ובשלו מעל לאש נמוכה למשך כ-2 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש ושפכו את תכולתו לצנצנות שימורים מזכוכית כאשר אתם משאירים רווח של כ-2 ס"מ ממכסה הצנצנת.
-
הניחו את צנצנות הריבה במקרר למשך הלילה ולמחרת הגישו את הריבה אל השולחן.