print header

מתכון לפיצה מקסיקנית על בסיס טורטייה

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

 
אין ילד בעולם שלא אוהב פיצה, אבל מה לעשות שאנחנו בתור הורים יודעים טוב מאוד שמדובר במאכל שעשוי להכיל הרבה מאוד שומנים מזיקים וחומרים מלאכותיים. כמובן שלכל בעיה יש פתרון, ולאחרונה אני גיליתי רעיון פשוט ומבריק להכנת פיצה ביתית, קלה ומהירה להכנה. הילדים שלי מתים עליה, ואני מאושרת שגילית דרך פשוטה כל כך להכין להם את המאכל שהם הכי אוהבים. המשיכו לקרוא וגלו כיצד גם אתם תוכלו להכין את הפיצה המקסיקנית!
 
פיצה מקסיקנית
 
 
אז נכון, פיצה נחשבת למאכל איטלקי ואין שום קשר בינה לבין מקסיקו, אבל שיטת ההכנה המיוחדת של הפיצה הזאת מלהיבה כל כך את הילדים, שממש לא אכפת להם איך תקראו לה. הרעיון שבבסיס המתכון הזה הוא פשוט מאוד, תחילה מכינים משטח פיצה משתי טורטיות מקסיקניות דקות שממולאות במרכיבי הבסיס, ולאחר מכן ניתן להוסיף תוספות לכל מנה לפי ההעדפות של כל סועד. השימוש בטורטייה מבטיח שהפיצה שלכם תהייה דקה ופריכה בהרבה מפיצות קנויות. אני הלכתי על פיצה מקמח מלא, אבל תוכלו להשתמש בכל סוג טורטיה שאתם אוהבים. אז בואו נתחיל לבשל!
 

מצרכים

 
במתכון הבסיסי הבא אציג את הפיצה המקסיקנית הקלאסית, ללא תוספות מיוחדת. בהחלט ניתן, ואף רצוי, להוסיף את המרכיבים האהובים עליכם ביותר כמו, פטריות, זיתים, בצל, תירס, ולמעשה כל ירק שיעלה על דעתכם. רק זכרו לא להכביד על הפיצה יותר מידי, ולהשתמש רק במרכיבים טבעיים וטריים כדי לשמור על ערכי הבריאות של המנה.
 
עבור 4 מנות:
  • 8 טורטיות מקמח מלא (עבור פיצה מקמח מלא), ניתן גם להשתמש בסוגים אחרים
  • כוס ורבע של גבינה מגורדת (מוצרלה, אמנטל או גבינה צהובה אהובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס רוטב סלסה או רוטב עגבניות לפיצה
  • תוספות על פי בחירתכם
 
הכנה
  • חממו מראש תנור ל350 מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה מרוח בכפית שמן זית.
  • הניחו 4 טורטיות על התבנית, נקבו אותן קלות בעזרת מזלג, מרחו מעט מרוטב הסלסה ופזרו כמות בינונית של גבינה מגורדת.
  • הניחו 4 טורטיות נוספות מעל הטורטיות שהכנתם, כמו סנדוויץ', והכניסו לתנור למשך 5-6 דקות עד שהחלק העליון מזהיב קלות.
פיצה מקסיקנית
 
  • אחרי שהבסיס מוכן, הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על החלק העליון של הפיצות את התוספות שבחרתם.
  • מעל התוספות פזרו שכבה נוספת של גבינה מגורדת וכמה נגיעות קטנות של רוטב.
  • הכניסו את הפיצות שלכם בחזרה לתנור עד ששכבת הגבינה העליונה זהובה ונמסה.
לא מתחשק לכם לחמם את התנור ולהשתמש בשמן? אל דאגה, יש גם שיטת הכנה נוספת!
  • הכינו את בסיס הפיצה בצורה זהה למתואר במתכון הקודם, אך במקום לחמם את התנור, הכינו לעצמכם מחבת גדולה מספיק עבור הטורטיות וחממו אותה על אש גבוהה ללא שמן!
  • הניחו את הטורטיה על המחבת החמה והיפכו אותה לאחר שהחלק התחתון מזהיב.
 
  • לאחר ששני הצדדים מוזהבים ופריכים, הנמיכו את עוצמת האש, פזרו על החלק העליון את התוספות שלכם עם תוספת גבינה וכסו את המחבת עם מכסה.
  • בשלו למשך כ-5-10 דקות, עד שהגבינה מוזהבת והתוספות רכות.

במידה ואתם רוצים להשקיע בפיצה שכולה שלכם, מומלץ להשתמש במתכון הבא כדי להכין רוטב פיצה ביתי לחלוטין.

מצרכים

  • 4 עגבניות בשלות
  • כפית מלח
  • כפית שום קצוץ
  • כפית עלי בזיליקום קצוצים
  • כפית פפריקה
  • כפית טימין

הכנה

  • קלפו את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות.
  • הכניסו אותן לסיר והוסיפו את השום, הבזילקום, הפפריקה, הטימין והמלח.
  • בשלו כשעתיים על האש, תוך כדי ערבבו מפעם לפעם.

וזהו! יש לכם את כל המידע שאתם צריכים כדי להכין לעצמכם פיצה מיוחדת במינה בשתי שיטות שונות, ולהעשיר אותה ברוטב פיצה שהכנתם במו ידיכם.

בתיאבון!
פיצה מקסיקנית
 
מקור: שרית בן-ברוך
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.