header

מתכון לתפוחי אדמה ושומר צלויים בתנור

השומר הוא צמח ריחני עם שימושים קולינריים נרחבים ובעל טעם עדין של אניס. בשיטות ריפוי אלטרנטיביות הירק נמצא כיעיל נגד דלקות, קשיי עיכול ובעיות בעיניים, וכן הוא תורם ליצירת חלב אם. בנוסף, זרעי השומר הם מקור עשיר לחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו סידן, ברזל ומגנזיום. השומר הוא לא אורח זר אצלי במטבח, אבל מאז ומעולם היה לי קשה לשלב אותו בתבשילים, עד שמצאתי את המנה הנהדרת הזו לתפוחי אדמה ושומר צלויים בתנור.
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה ושומר צלויים בתנור
רכיבים לתפוחי אדמה ושומר:
שומר - 2 (שלמים)
תפוחי אדמה - 3-4 (קלופים וחתוכים גס)
זרעי שומר - ½ כפית (לא חובה)
שמנת לבישול - 240 מ"ל
חלב - 240 מ"ל
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון)
טימין - 3-4 (גבעולים קצוצים דק)
רוזמרין - 1 (גבעול גדול קצוץ דק)
גרידת תפוז - 1 כפית
שמן זית - בנדיבות
אופן הכנת התפוחי אדמה ושומר:
  1. הסירו את השכבה החיצונית של השומר וחתכו פרוסות לאורכו (מבלי לפגוע בשורש) ברוחב של ½3 ס"מ. preperation
  2. במחבת עמוקה, הניחו את תפוחי האדמה, השומר, עלה הדפנה וזרעי השומר.
  3. ערבבו בקערה את השמנת והחלב, והוסיפו אותם למחבת כך שיכסו את תפוחי האדמה והשומר (ניתן להוסיף עוד אם הנוזל לא מספיק).
  4. הדליקו את האש על חום בינוני-גבוה והוסיפו מלח גס ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
  5. הביאו את השמנת והחלב לרתיחה והנמיכו את הלהבה.
  6. בשלו את תפוחי האדמה והשומר כ-20 דקות נוספות, עד שהם יתרככו, ושוב הנמיכו מעט את הלהבה. בשלב הזה תפוחי האדמה והשומר צריכים להיות מבושלים לחלוטין, לכן עליכם לכבות את הלהבה ולהוריד את המחבת מהכיריים.
  7. חממו מראש תנור אפייה ל-180° (במצב גריל).
  8. ערבבו בקערה את הרוזמרין, הטימין, הפרמז'ן וגרידת התפוז. לאחר מכן הוסיפו כף אחת של שמן זית וערבבו שוב.
  9. הכינו תבנית אובלית ומרחו עליה שמן זית בנדיבות, על מנת למנוע הידבקות.
  10. בעזרת כף מחוררת הוציאו את תפוחי האדמה וחתיכות השומר מהמחבת והעבירו אותם לתבנית. הקפידו לסדר אותם בשכבה אחת כדי שישחימו בצורה אחידה.
  11. זה הזמן לטעום את תפוחי האדמה והשומר ולבדוק אם יש צורך בתיבול נוסף. אם כן, הוסיפו את התיבול בשלב הזה.
  12. פזרו את התערובת שהכנתם מעל תפוחי האדמה והשומר.
  13. שימו את התבנית במרחק של 15 ס"מ לפחות מגוף החימום שבתנור. הניחו לתבשיל להיצלות במשך 3 עד 5 דקות ובדקו אם תפוחי האדמה והשומר פריכים. אם לא, השאירו את התבנית בתנור עד שתפוחי האדמה והשומר יהיו פריכים במידה הרצויה.
מקור: לאה בנקסוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.