כולנו מכירים את סלט הסלק הטעים שעשיר ביתרונות בריאותיים, לכן הגיעה העת להכיר מתכון פשוט לעלי הסלק שלא פעם נזנחים בצד. ברגע שתצרכו את עלי הסלק תקבלו מנה שמלאה בחומצה פולית, סיבים תזונתיים וויטמינים A, B ו-C שיסייעו לתפקוד מערכת העיכול והמערכת החיסונית שלכם.
אופן הכנת הסלק מוקרם:
-
הפרידו את עלי הסלק מהגבעולים.
-
הכניסו את העלים לתוך מסננת, ושטפו היטב כדי להסיר את הלכלוך. לאחר מכן הניחו את העלים על מגבת, קצצו אותם דק והניחו בצד (הכמות הרצויה היא 2 כוסות לערך).
-
הניחו סיר עמוק על להבה בינונית-גבוהה, המיסו את החמאה והוסיפו את השמן. לאחר שיתחממו הוסיפו את הבצל וטגנו עד שיזהיב קלות, 2-1 דקות לערך.
-
הוסיפו את עלי הסלק, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
-
צקו את כוס החלב אל הסיר, ובאמצעות פומפייה גררו את תפוח האדמה אל תוך הסיר גם כן. לאחר מכן, פזרו את אגוז המוסקט וערבבו היטב.
-
בשלו את התערובת עד שתהיה קרובה לרתיחה, והנמיכו את הלהבה לעוצמה הנמוכה ביותר. המשיכו לבשל על סף רתיחה במשך כ-15 דקות, כשיש לערבב מדי מספר דקות.
-
הסירו את הסיר מהאש, הניחו לו להתקרר במשך 2-1 דקות והגישו את המנה בעודה חמה.
מקור: ליאת.א