האנג'רה מזכירה מאוד את הלחוח, אלא שהיא עשויה מקמח טף, וטעמה חמצמץ ומעודן. המתכון הזה פשוט מאוד וכולל 2 מרכיבים בלבד, ועם זאת התוצאה היא מרשימה במיוחד.
אופן הכנת האנג'רה:
-
הניחו בקערה את קמח הטף והוסיפו מים קרים בהדרגה, תוך כדי בחישה.
-
לושו את הבצק עד שתתקבל עיסה אחידה שאינה רכה או קשה מדי, וכסו במגבת לחה למשך לילה שלם.
-
לאחר שהבצק תפח והחמיץ, דללו אותו עם קצת מים קרים ולושו שנית.
-
הוסיפו כ-¾ ליטר מים רותחים ובחשו עד שתקבלו בלילה דלילה בעלת מרקם כמו של בלילת פנקייק. אם המים הרותחים לא הספיקו לתהליך, הוסיפו בהדרגה עוד מים קרים, והמשיכו לבחוש עד שלא נותרים יותר גושים.
-
כסו שוב והניחו בצד למשך כ-6 שעות, עד שהבצק מתחיל לבעבע ומוציא קצף לבן.
-
טבלו נייר סופג בשמן ושמנו בעזרתו מחבת טפלון איכותית המונחת על אש גבוהה.
-
צקו בעזרת מצקת את הבלילה למחבת.
-
כשהבצק מתחיל לבעבע, כסו את המחבת למשך כדקה.
-
כשהבצק בושל, הניחו את האנג'רה בצד על נייר סופג, וחזרו על התהליך.
-
היזהרו שלא להניח את לחמי האנג'רה אחד על השני בעודם חמים. פזרו אותם עד שיתקררו, ורק אז תוכלו להניח אותם אחד על השני.
מקור: עדן גזית