קינוחים שמשלבים בין מאפה טעים וגלידה קרירה אהובים על כולנו, והם פופולריים במיוחד במסעדות שונות. הקינוחים הללו תמיד נראים מורכבים, אך כפי שתראו במתכון הבא ניתן להכין אותם בקלות ולהפתיע את כל הסועדים, אפילו את עצמכם! המתכון הקיצי הבא ללחם בננה-גלידה יאפשר לכם להכין את הקינוח האהוב בגרסה קלילה, טעימה, צוננת ומתוקה, אז בחרו את הגלידה האהובה עליכם וגשו לעבודה!
אופן הכנת הלחם בננה-גלידה:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות, ושמנו קלות תבנית אינגליש קייק קטנה.
-
קלפו את את הבננות, הכניסו אותן לקערה בינונית ומעכו אותן בעזרת מזלג.
-
הוסיפו לקערה עם הבננות ביצה, סוכר וניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לקערה קמח, אבקת סודה ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מזגו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת והכניסו אותה לתנור ל-50 דקות, או עד שקיסם שתכניסו למרכזה יצא נקי. הוציאו את הלחם מהתנור, והניחו אותו בצד לצינון מלא.
-
הוציאו את הלחם מהתבנית וחתכו אותו לאורך כדי ליצור 3 פרוסות בעובי שווה.
-
רפדו תבנית חדשה של אינגליש קייק בניילון נצמד והשאירו מספיק ניילון בקצוות כדי לכסות את כל התבנית. כעת הניחו את החלק התחתון של לחם הבננה בתחתית התבנית, מרחו עליו את גלידת הווניל ולאחר מכן הניחו חתיכת לחם נוספת על הגלידה, מרחו עליה גלידת שוקולד וסיימו עם החתיכה העליונה של הלחם.
-
עטפו את לחם הבננה-גלידה בניילון, הכניסו אותו למקפיא למשך שעה או לאורך הלילה, הוציאו, פרסו והגישו. בתיאבון!