הלחם הבוכרי הוא הבסיס כמעט לכל ארוחה באוזבקיסטן. הוא נראה כמו בייגלה גדול שבמקום חור כולל חלק מרכזי פריך וקשה, ושאר היקפו הוא רך וטעים מאוד.
אופן הכנת הלחם:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
ערבבו את כל החומרים יחדיו (למעט השמרים) עם הידיים.
-
לאחר כ-2 דקות הוסיפו את השמרים ולושו למשך 5-6 דקות עד שהבצק הופך לדביק ורך
-
חלקו את הבצק ל-3 חלקים עגולים.
-
לושו שוב כל חלק בנפרד, והכינו מכל כדור עיגול בעובי 5 ס"מ ובקוטר של צלחת קטנה.
-
תנו לבצק לנוח כ-10 דקות.
-
תוכלו ליצור צורות עם מזלג במרכז הלחם כדי שישקע באזור הזה.
אופן הכנת הציפוי:
-
מרחו את הלחם בביצה או 2 לפי הצורך, וצפו אותו מעל בקצח ושומשום.
-
אפו את הלחם בתנור במשך כ-20 דקות או עד להשחמה.
מקור: עדן גזית