כשעל הצלחת שלפניכם מונחים צזיקי, פטה או סלט חתוך גס, הלחם שמלווה את המנה צריך להיות פריך, טעים וריחני, כדי לאזן את הרכות של התוספות הללו. המתכון ללחם הבא, המבוסס על חיטה בעלת תכולת גלוטן גבוהה, הוא כל כך פשוט ומהנה להכנה, שהוא עשוי להפוך לחלק קבוע מהתפריט היומיומי שלכם.
אופן הכנת הלחם יווני:
-
בקערה בינונית, הכניסו את שני סוגי הקמח, המלח, השמרים, כוס המים ושמן הסויה בקערה ולושו עד לקבלת בצק רך.
-
כסו את הקערה במגבת ואפשרו לבצק לתפוח במשך כ-30 דקות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
-
לאחר ההתפחה, הוציאו את הבצק מהקערה, צרו ממנו כיכר לחם שטוחה וגלגלו אותו בשומשום מכל צידיו.
-
הניחו את הלחם על נייר אפייה, הכניסו לתנור ל-20 דקות או עד להזהבה והגישו חם לצד מטבלים אהובים.