maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל מפלחי אגס מתוקים בלימון

אתם תחליטו אם מתכון פלחי האגסים הנהדר הזה, הוא סלט מוחמץ או אולי קינוח מתוחכם. אך מה שבטוח כולם יהנו לאכול אותו!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל מפלחי אגס מתוקים בלימון
רכיבים לפלחי אגס מתוקים:
אגסים - 1 קג' (קלופים ופרוסים לפלחים)
גרידת לימון - מ-1 לימון (גדול)
מיץ לימון - 5 כפיות
סוכר - ½1 כוסות
מלח - 1 כפית
מירין - 2 כפיות (ליקר אורז - לא חובה)
אופן הכנת הפלחי אגס מתוקים:
  1. הכניסו את קליפות הלימון, מיץ הלימון, החומץ, המירין, הסוכר והמלח לסיר והניחו אותו בצד.
  2. בסיר אחר, הרתיחו מים בכמות שתכסה את כל האגסים, ואחרי שהמים רתחו הכניסו אותם פנימה. המשיכו לבשל על אש בינונית עד שהאגסים הופכים לרכים.
  3. בסיום הבישול, הוציאו את האגסים מהמים והכניסו אותם לצנצנות. אל תשפכו עדיין את המים מהסיר!
  4. בזמן שהאגסים מתקררים בצנצנות, הרתיחו את הסיר עם שאר המרכיבים וערבבו עד שהסוכר נמס.
  5. את התערובות הנוזלית הכניסו לצנצנות עם האגסים, סגרו היטב, והכניסו למקרר.
  6. האגסים יהיו מוכנים לאכילה תוך חמישה ימים וישמרו על טעמם במשך כחודש.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: