maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשעועית ירוקה בתחמיץ

חשבתם פעם להחמיץ שעועית ירוקה? אם לא, אז ממש כדאי לכם. מתכון טעים ומקורי שיפתיע את כל האורחים ויהפוך אתכם לשיחת היום.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשעועית ירוקה בתחמיץ
רכיבים לשעועית ירוקה בתחמיץ:
שעועית ירוקה - כ-1,300 גר' (לחתוך את הקצוות)
סוכר - ⅔ כוס
שיני שום - 3 (קלופות)
זרעי שמיר - 2 כפיות
זרעי חרדל - 2 כפיות
חומץ - ½1 כוסות
מים - 2 כוסות
שמיר - ½ כוס (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת השעועית ירוקה בתחמיץ:
  1. חממו כ- ½4 ליטר של מי מלח בסיר גדול והביאו לרתיחה, לאחר מכן הוסיפו את השעועית ובשלו למשך 5-7 דקות.
  2. שפכו את המים החמים מהסיר ושיטפו את השעועית במים קרים.
  3. הכניסו לסיר את הסוכר, השום, ½ כוס חומץ, ½ כוס מים, 2 כפיות מלח ואת זרעי השמיר והחרדל. הרתיחו במשך כדקה.
  4. כבו את האש, ערבבו את הסיר והוסיפו כוס חומץ ו-½1 כוסות מים תוך כדי הערבוב.
  5. הכניסו את השעועית לצנצנת ושפכו פנימה את תערובת הנוזלים, ניתן להוסיף את השמיר הקצוץ בשלב זה או כאשר מגישים את המנה.
  6. סגרו היטב את הצנצנת והכניסו למקרר לזמן שבין 24 שעות ל-5 ימים, בהתאם לחוזק הטעם המבוקש.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: