maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחצילים כבושים בנענע

אי אפשר לדבר על ירקות מוחמצים מבלי לדבר על חצילים. מתכון האנטיפסטי הבא כל כך פשוט, טעים וקל להכנה, שכדאי מאוד שתכירו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחצילים כבושים בנענע
רכיבים לחצילים כבושים בנענע:
חצילים - כ-700 גר' (קלופים וחתוכים לקוביות של ס"מ)
חומץ יין אדום - ½2 כוסות
שום - ½1 כפיות (כתוש)
נענע - ¼ כוס (עלים קצוצים טריים)
מלח - ½1 כפיות
אופן הכנת החצילים כבושים בנענע:
  1. שפכו את החומץ לסיר גדול והרתיחו אותו, לאחר מכן הוסיפו את החצילים ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.
  2. באמצעות כף מחוררת הוציאו את החצילים מהסיר והניחו אותם בקערה. הנמיכו את האש, אבל אל תפסיקו לבשל את החומץ.
  3. הכניסו את כל שאר המרכיבים לקערה עם החצילים וערבבו היטב.
  4. הכניסו את תערובת החצילים לתוך צנצנות ושפכו פנימה את החומץ החם. הקפידו להשאיר כ-2 ס"מ ריקים בכל צנצנת וסגרו אותן.
  5. הכינו סיר גדול והרתיחו בתוכו מים. כאשר המים רותחים הכניסו את הצנצנות פנימה והמתינו עשר דקות.
  6. לאחר הבישול בסיר המים, הוציאו את הצנצנות בזהירות והניחו להן להתקרר.
  7. את החצילים יש לשמור במקום קריר ללא אור שמש. לאחר שבוע הם יהיו מוכנים לאכילה.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר