maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקלחי תירס פיקנטיים

קלחי תירס לא חייבים להאכל חמים ישירות מהסיר עם מלח. במתכון הבא תוכלו להכין תירס כבוש במי מלח וצ'ילי, שיעניקו עיקצוץ עדין וטעם בלתי נשכח.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקלחי תירס פיקנטיים
רכיבים לתירס הכבוש:
מלח - 3 כפות
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך לרצועות דקות)
פלפל שחור - 1 כפית (גרגירים)
אופן הכנת התירס הכבוש:
  1. בשלו את התירס במים רותחים עם קצת מלח במשך כחמש דקות ואחר כך הניחו לו להתקרר בקערת מי קרח.
  2. לאחר התקררות התירס, חיתכו אותו למקטעים שייכנסו אל הצנצנות שלכם, הכניסו אותם פנימה והוסיפו את השום, הצ'ילי והפלפל השחור.
  3. ערבבו בסיר או בקערה גדולה כליטר מים ו-3 כפות מלח עד שהמלח נמס. שפכו את הנוזלים לצנצנות כך שיכסו את התירס לחלוטין. כמות המים והמלח הנדרשים יכולה להשתנות בהתאם לגודל הצנצנות ולהעדפת הטעם שלכם.
  4. סגרו היטב את הצנצנות ואחסנו בטמפרטורת החדר למשך 4 ימים. במידה ואתם רוצים טעם חזק יותר ניתן גם להשאיר באחסון במשך שבוע לפני האכילה.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר